Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:12 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei judecători din Constanţa îl aşteaptă azi pe Nicuşor Constantinescu

ro

08 Jun, 2016 00:00 1536 Marime text


Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, va fi adus azi la Palatul de Justiţie din Constanţa! Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase, din Curtea de Apel Constanţa, şi Iulia Cezara Suciu, judecător al Tribunalului Constanţa, vor redeschide azi două dintre dosarele lui Nicuşor Constantinescu: cel al Centrului Militar Zonal Constanţa şi cel al fundaţiilor Thalia şi Fantasio.
 
În cauza privind Centrul Militar Zonal, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat, în primă instanţă, la 3,6 ani de închisoare cu executare, de Iulia Cezara Suciu. Azi, Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase, din Curtea de Apel Constanţa, instanţă învestită cu soluţionarea dosarului în apel, intenţionează să-l audieze pe Nicuşor Constantinescu.
 
De menţionat că judecătorii Ianca şi Năstase au mai încercat şi zilele trecute să-l audieze pe şeful suspendat al CJC, însă această procedură nu a fost posibilă pentru că Nicuşor Constantinescu a susţinut că se simte prea rău pentru a da declaraţii.
 
În dosarul privind fundaţiile Thalia şi Fantasio, Nicuşor Daniel Constantinescu a fost deferit Justiţiei alături de Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al şefului CJC şi actual producător general al TVR, de Carmen Florentina Oproiu, director al Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate din cadrul CJC, Marcel Brâncoveanu Părău, reprezentant al Fundaţiei Culturale Thalia, şi fundaţiile Thalia şi Fantasio.

Dosarele…

În prezent, Nicuşor Constantinescu este judecat în: Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008 (1), pentru presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, din aprilie 2014 (2), în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015 (3), în dosarul celor 19 persoane (fizice şi juridice) acuzate de un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român, din noiembrie 2014 (4), şi în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol (5). Ultimele patru dosare au fost instrumentate de procurorul Andrei Bodean, din DNA Constanţa.
 
Mai departe, şeful CJC este judecat, într-un alt dosar, al şaselea, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, din mai 2014, cauza fiind instrumentată de Dana Ana, procuror al DNA Bucureşti.

Citeşte şi

Ti-a placut articolul?

Comentarii