Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:28 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Un nou de mandat de arestare. Nicuşor Constantinescu, amendat şi de Luisa Dragomir, din Tribunalul Bucureşti

ro

04 Jun, 2016 00:00 1561 Marime text
Luisa Emanuela Dragomir, judecător al Tribunalului Bucureşti, a analizat ieri, potrivit unor surse, cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare preventivă a lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Solicitarea a fost făcută în dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu a fost deferit Justiţiei alături de Adrian George Gâmbuţeanu, fostul director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.
 
Până la închiderea ediţiei, Luisa Emanuela Dragomir nu luase nicio decizie în privinţa cererii DNA.
 
De menţionat că, în timpul şedinţei de ieri, care nu a fost lipsită de tensiune, şeful CJC a fost amendat de judecătorul de şedinţă pentru că ar fi vorbit peste acesta.
 
În acest context, amintim că Nicuşor Daniel Constantinescu a fost amendat, de patru ori, şi de Ana Maria Trancă, de la Curtea de Apel Bucureşti, într-un alt dosar aflat pe rolul acestei instanţe.
 
În prezent, Nicuşor Constantinescu este judecat în: Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008 (1), pentru presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, din aprilie 2014 (2), în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015 (3), în dosarul celor 19 persoane (fizice şi juridice) acuzate de un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român, din noiembrie 2014 (4), şi în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol (5). Ultimele patru dosare au fost instrumentate de procurorul Andrei Bodean, din DNA Constanţa.
 
Mai departe, şeful CJC este judecat, într-un alt dosar, al şaselea, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, din mai 2014, cauza fiind instrumentată de Dana Ana, procuror al DNA Bucureşti.
 
În prezent, şeful CJC se află în stare de arest preventiv, măsura fiind luată de judecătorii Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase, din cadrul Curţii de Apel Constanţa, în dosarul CMZ.
 
În prezenta cauză, Nicuşor Daniel Constantinescu ar putea fi audiat la începutul săptămânii viitoare.

UPDATE


Luisa Emanuela Dragomir a decis arestarea preventivă a lui Nicuşor Daniel Constantinescu şi în acest dosar.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii