Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:29 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul Bodean cere nouă ani de puşcărie pentru Nicuşor Constantinescu! (galerie foto + video)

ro

07 Jun, 2016 00:00 2953 Marime text

 
La Curtea de Apel Constanţa a avut loc, ieri, un nou termen în dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa, cauză în care Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), a fost condamnat, în primă instanţă, la 3,6 ani de închisoare cu executare.
 
Judecătorii Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase, din cadrul Curţii de Apel Constanţa, învestiţi cu soluţionarea cauzei, stabiliseră ca şeful suspendat al CJC să fie audiat. Reamintim că, în acest dosar, Nicuşor Daniel Constantinescu a fost arestat preventiv, la sfârşitul lunii trecute.
 
Încă de dimineaţă, Nicuşor Constantinescu a fost adus la Curtea de Apel Constanţa cu ambulanţa Penitenciarului Poarta Albă.
 
„Cred că se doreşte tentativă de omor repetat“, a spus Constantinescu, în momentul în care a ajuns la instanţă. Cu privire la rezultatul alegerilor, acesta a declarat: „Votaţi cu DNA“.   
 
Încă din momentul începerii şedinţei de judecată, Nicuşor Constantinescu a spus că se simte extrem de rău, precizând că are tensiunea crescută şi că necesită îngrijire medicală de specialitate. La Curtea de Apel Constanţa a ajuns prima dată o ambulanţă cu asistent, apoi a venit şi un echipaj SMURD cu medic. Procesul în care este judecat Nicuşor Constantinescu a fost întrerupt până la sosirea medicilor, atunci când i s-a dat tratament.
 
S-a reluat şedinţa de judecată, iar medicii au precizat că Nicuşor Constantinescu a refuzat tratamentul injectabil în favoarea pastilelor.
 
„Am constatat o tensiune de 20 cu 118, am recomandat un tratament injectabil, pe care pacientul l-a refuzat, şi i-am administrat pastile. Pacientul a refuzat tratamentul injectabil, pe motiv că, la un alt episod, tratamentul injectabil nu a funcţionat“, a spus medicul SMURD, în sala de judecată.
 
Nici bine nu a fost reluată şedinţa de judecată, că a trebuit să fie suspendată din nou, după ce avocatul lui Constantinescu, Marius Mocanu, a solicitat recuzarea completului de judecată. Nicuşor Constantinescu a mai spus în faţa judecătorilor că doreşte să dea declaraţii, însă nu poate, din cauza stării de sănătate. Magistraţii l-au pus să semneze procesul-verbal în care judecătoarea a cerut să se consemneze că acesta refuză să dea declaraţii din motive medicale, însă preşedintele suspendat al CJC a refuzat să semneze. Procurorul DNA Andrei Bodean a menţionat că inculpatul nu este în imposibilitatea de a fi audiat.
 
„Eu m-am arestat singur? Credeţi că mi-am provocat singur? Nu pot să dau declaraţie din cauza stării de sănătate“, a spus acesta.
 
Marius Mocanu, avocatul ales al lui Nicuşor Constantinescu, a depus o cerere de recuzare a judecătorilor, din cauza lipsei de imparţialitate, şedinţa fiind din nou suspendată până la soluţionare. Solicitarea a fost analizată de un alt complet.
 
„Formulăm o cerere de recuzare, sub aspectul lipsei de imparţialitate“, a spus Mocanu în faţa magistraţilor. Cererea de recuzare a fost adresată întregului complet.

Cererea de recuzare a fost respinsă

Cererea de recuzare formulată de Marius Mocanu a fost respinsă, iar acesta a spus că Nicuşor Constantinescu ar fi refuzat să ia medicamentele pentru că nu ar primi îngrijiri de specialitate.
 
„Inculpatul nu doreşte să dea declaraţie. Vă solicităm să luaţi act că inculpatul a dorit să dea declaraţii, dar nu este bine din punct de vedere medical. Motivul pentru care a intrat în refuz de medicaţie este faptul că nu a deţinut îngrijire de specialitate. A fost o formă de protest acest refuz de medicaţie“, a spus Mocanu.
 
„Curtea constată imposibilitatea de audiere a inculpatului Nicuşor Constantinescu, având în vedere cele menţionate anterior“, a spus judecătoarea.
 
Marius Mocanu a susţinut că a formulat în scris suspendarea judecării cauzei, iar Curtea de Apel Constanţa a respins-o.

Nicuşor Constantinescu a reziliat contractul cu avocatul său, Marius Mocanu

Scandalul a luat amploare în sala de judecată, la Curtea de Apel Constanţa. Nicuşor Constantinescu a anunţat în plen că reziliază contractul cu avocatul său, Marius Mocanu. Imediat după anunţul făcut, avocatul şi-a luat dosarele de pe masă şi a părăsit sala de judecată.
 
„Vreau să iau alt avocat“, a strigat Nicuşor Constantinescu.
 
Preşedintele suspendat al CJC a cerut amânarea audierii sale până îşi angajează alt avocat, însă judecătoarea Andreea Ianca a precizat faptul că a avut dreptul la avocat ales, însă „astăzi (n.r. ieri) ne judecăm cu avocatul din oficiu“. Constantinescu i-a spus că refuză avocatul din oficiu.
 
Şedinţa a fost din nou suspendată, până la sosirea avocatului din oficiu.

„Cer permisiunea să mă duc la spital cu SMURD-ul“

După ce şedinţa a fost reluată, avocatul din oficiu a precizat că doreşte termen pentru studierea dosarului, care ar fi prea voluminos. Judecătoarea Andreea Ianca i-a refuzat cererea.
 
Nicuşor Constantinescu a continuat cu declaraţiile, precizând că „ăsta e simulacru de proces“. Procurorul DNA Andrei Bodean a cerut condamnarea maximă, de nouă ani şi patru luni.
 
Preşedintele suspendat al CJC a început să spună că îl doare foarte tare capul şi a cerut permisiunea să se ducă la spital. „Cer permisiunea să mă duc la spital cu SMURD-ul“, a spus el.
 
Judecătoarea i-a spus să se liniştească, dar acesta a continuat cu declaraţiile. „Procurorul spune numai minciuni. Nu îmi respectaţi drepturile! Mi-aţi dat mandat de arestare fără nicio probă. Nu acceptaţi minciunile procurorului! Eu vă acuz de tentativă de omor! Condamnaţi-mă, faceţi  ce vreţi! Nu vreau să fiu judecat, pentru că nu am apărător“, a precizat Constantinescu.
 
Şedinţa a fost din nou suspendată, pentru ca Nicuşor Daniel Constantinescu să se calmeze. Acesta a susţinut că avocatul din oficiu nu ştie dosarul şi că nu doreşte continuarea procesului.

Constantinescu, transportat la spital

Şedinţa de judecată a fost reluată, iar Nicuşor Constantinescu avea tensiunea de 17 cu 11, potrivit medicilor care l-au consultat.
 
„La solicitarea inculpatului şi pentru a se efectua investigaţii de specialitate, va fi transportat la Spitalul Judeţean Constanţa“, a spus judecătoarea.
 
Şedinţa s-a încheiat şi s-a dat termen pentru 8 iunie, ora 9.00. Preşedintele suspendat al CJC a fost dus cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Constanţa, pentru investigaţii medicale. La ieşire, Constantinescu a fost luat la întrebări de jurnalişti.
 
„Mă lupt în continuare până o să câştigăm în ţara asta de democraţie. Eu m-am născut liber. Voi sunteţi legaţi“, a spus Nicuşor Constantinescu.
 
A fost întrebat dacă şi-a luat medicamentele înainte de proces, iar preşedintele suspendat al CJC s-a enervat şi a strigat: „Nu mai mâncaţi c*cat!“.
 


Ti-a placut articolul?

Comentarii