Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei candidaţi înscrişi Ce condiţii trebuie să îndeplineşti pentru a conduce Garda de Coastă

ro

17 Jan, 2012 00:00 2763 Marime text
garda-DumitruRadu02.jpgAprecierea rezultatului final al interviului pe subiecte profesionale se face cu note de la 1 la 10. Este declarat «admis» candidatul care obţine nota cea mai mare şi este notat cu cel puţin nota 7,00

garda-DumitruGagosFaina.jpgAzi, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) vor avea loc mai multe concursuri pentru ocuparea funcţiilor de şefi ai inspectoratelor teritoriale ale poliţiei de frontieră la Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Giurgiu, Iaşi, Sighetu Marmaţiei, Oradea, Timişoara şi director al Gărzii de Coastă, cu personal recrutat din sursă internă. Pentru acest ultim concurs s-au înscris în cursă, potrivit unor surse, trei persoane, respectiv: comisarul-şef Dumitru Radu, împuternicit la comanda instituţiei şi comisarul-şef Dumitru Făină Gagoş, fostul inspector şef al Poliţiei de Frontieră Constanţa. Cel de-al treilea candidat ar fi directorul adjunct pe linie de Logistică a Gărzii de Coastă, Costel Tomşa, fostul adjunct al Poliţiei de Frontieră Tulcea, însă acesta nu a confirmat participarea la examen.

Potrivit datelor oficiale puse la dispoziţie de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, pentru înscrierea şi participarea la concurs, candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii minimale. Astfel, cei care doresc să conducă Garda de Coastă trebuie să fi absolvit studii universitare cu diplomă de licenţă, trebuie să aibă studii de masterat sau studii postuniversitare în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei sau în domeniul management, să îndeplinească cerinţele specifice din fişa postului şi să aibă cinci ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei. Mai mult decât atât, viitorul şef al Gărzii de Coastă nu trebuie să sub efectul unei sancţiuni disciplinare, să nu fie puşi la dispoziţie, să nu se afle în curs de urmărire penală şi să fi obţinut în ultimii trei ani calificativul de cel puţin „Foarte bun" la evaluarea de serviciu/aprecierea profesionalã individuală. „(...) Să aibă trei ani vechime în funcţii de conducere în unităţi ale MAI, să aibă zece ani vechime în muncă din care cinci ani în MAI şi să aibă gradul profesional minim comisar şef de poliţie", se mai arată în comunicarea oficială a IGPF. Concursul pentru obţinerea fotoliului de şef al Gărzii de Coastă are loc azi la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi va consta în susţinerea unei probe unice de selecţie, respectiv interviu pe subiecte profesionale.

Notele la proba interviu nu pot fi contestate

„Aprecierea rezultatului final al interviului pe subiecte profesionale se face cu note de la 1 la 10. Este declarat «admis» candidatul care obţine nota cea mai mare şi este notat cu cel puţin nota 7,00. În situaţia în care mai mulţi candidaţi au aceeaşi notă este declarat «admis» candidatul care are cea mai mare vechime în specialitatea postului scos la concurs. În situaţia în care mai mulţi candidaţi au aceeaşi vechime în specialitatea postului scos la concurs este declarat «admis» candidatul care are cea mai mare vechime în studiile necesare postului scos la concurs. Notele la proba interviu nu pot fi contestate. Înscrierile la concurs se fac la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră - Direcţia Resurse Umane - Serviciul Personal, Coordonare Structuri de Resurse Umane şi Metodologie, pe bază de raport, depus până la data de 30.12.2011, ora 16.00", potrivit Poliţiei Române. După cum arătam şi mai sus, la examenul de azi s-au înscris în cursă, potrivit unor surse, trei persoane, respectiv: comisarul-şef Dumitru Radu, împuternicit la comanda instituţiei şi comisarul-şef Dumitru Făină Gagoş, fostul inspector şef al Poliţiei de Frontieră Constanţa. Cel de-al treilea candidat ar fi directorul adjunct pe linie de Logistică a Gărzii de Coastă, Costel Tomşa, fostul adjunct al Poliţiei de Frontieră Tulcea, însă acesta nu a confirmat participarea la examen.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii