Inspectoratul General al Poliției de Frontieră cumpără bărci rapide de intervenție! Beneficiar, Garda de Coastă Constanța (DOCUMENT)
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră cumpără bărci rapide de intervenție! Beneficiar, Garda de
18 Apr, 2025 17:00
ZIUA de Constanta
560
Marime text



Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) organizează o licitație privind achiziția unor bărci semi-rigide - Rigid Hull Inflatable Boats. Potrivit contractului, ambarcațiunile vor fi livrate la Grupul de Nave din cadrul Gărzii de Coastă din județul Constanța.
Astfel, IGPF intenționează să încheie un contract de achiziţie publică de produse pentru achiziția a două bărci semi-rigide – Rigid Hull Inflatable Boats necesare asigurării intervenției rapide în misiunile care necesită o operativitate crescută pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale, infracţionalităţii transfrontaliere, braconajului piscicol şi cinegetic.
Ambarcațiunile rapide de intervenție tip RHIB sunt necesare pentru îmbunătățirea dotării actuale a structurilor operative ale Poliției de Frontieră Române și vor avea o lungime maximă de minim 8m. cu o capacitate de transport la bordul acestora de minim 8 persoane (inclusiv echipajul). Viteza maximă a acestora va fi de minim 45 Nd, în condițiile respectării specificațiilor tehnice.
Anunțul a fost publicat pe SEAP la data de 15.04.2025, iar valoarea estimată a achiziției este de 6.424.600 lei, criteriul de atribuire fiind cel mai bun raport calitate-preț.
Conform licitatiapublica.ro, licitația va avea loc la data de 19.05.2025, ora 15:00.
Detalii despre contract
Obiectul achiziției îl constituie furnizarea a două bărci semi-rigide – Rigid Hull Inflatable Boats destinate misiunilor de intervenție, salvare și transport de personal.
În cadrul documentelor achiziției autoritatea contractantă va utiliza sintagma „Ambarcațiune rapidă de intervenție tip RHIB” cu referire la același produs, obiect al prezentei proceduri de achiziție.
Conform anunțului de participare, autoritatea contractantă va răspunde în mod clar și complet tuturor solicitărilor de clarificare/informațiilor suplimentare, o singura data, in a 11-a zi înainte de termenul limită de depunere a ofertelor, în măsura în care aceste solicitări au fost transmise în termenul menționat la SECTIUNEA I.3) Comunicare.
Solicitările de clarificare în legatură cu documentația de atribuire se vor transmite doar prin intermediul SEAP (https://e-licitatie.ro), prin accesarea secțiunii dedicate „Întrebări” din detaliul procedurii de atribuire aflate în desfășurare. Pentru vizualizarea documentației de atribuire încărcate în SEAP op. ec. trebuie să dispună de un program necesar vizualizării fișierelor semnate electronic.
Autoritatea contractantă mai atrage atenția că pentru respectarea principiului tratamentului egal, operatorii economici interesați vor respecta prevederile notificării ANAP nr. 247 cu privire la modalitatea de transmitere a solicitărilor de clarificări și a informațiilor suplimentare la documentațiile de atribuire / răspunsurile formulate în cazul desfășurării procedurilor de atribuire a contractelor de achiziție publică prin intermediul mijloacelor electronice (on-line), în sensul ca documentele atașate la secțiunea „Întrebări" nu vor conține datele de identificarea ale acestora, întrucât acestea vor deveni publice în momentul transmiterii răspunsului de către autoritatea contractantă!
În sensul prevederilor art. 63 alin. (1) din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, persoanele cu funcţie de decizie din cadrul autorităţii contractante implicate în procedura de atribuire sunt:
- Inspector General – Cornel-Laurian STOICA,
- Adjunct al Inspectorului General – Daniel MINCĂ,
- Î. Director al Direcției Logistice – Bogdan MORUȚ,
- Director al Direcției Financiare – Gabriela GHEORGHE,
- Î Director al Direcției Fonduri Europene Nerambursabile – Claudiu-Ștefan PAVEL,
- Î. Șef Serviciul Fonduri Dedicate – Valentina Florentina TRICĂ,
- Șef Serviciul Juridic –Sergiu STANCA,
- Şef Serviciul Tehnic – Alexandru NEDELCU,
- Șef Biroul Gestionare și Asistență Fonduri Externe – Mădălina GHEMECI,
- Șef Serviciul Achiziții – Adrian BURTEA.
În funcție de răspândirile de la momentul evaluării ofertelor, membri comisiei de evaluare și rezervele acestora vor fi stabiliți dintre persoanele nominalizate să facă parte în echipa de proiect.
Operatorii economici (inclusiv asociații, subcontractanții, terții susținători) ce depun ofertă trebuie să dovedească o formă de înregistrare în condițiile legii din țara de rezidență, că este legal constituit şi că nu se află în niciuna dintre situațiile de anulare a constituirii, precum şi faptul că are capacitatea profesională de a realiza activitățile care fac obiectul contractului. Capacitatea de exercitare a activității profesionale trebuie demonstrată de orice operator economic participant la procedură, indiferent dacă este ofertant individual, membru al unei asocieri, subcontractant sau terț susținător.
Modalitatea de îndeplinire: se va completa DUAE în conformitate cu prevederile art. 193 alin. (1) din Legea nr. 98/2016, ținându-se cont și de îndrumările prevăzute în Notificarea Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP) privind utilizarea DUAE în procedurile desfășurate exclusiv prin mijloace electronice din data de 08.04.2019.
În secțiunea Documente paote fi parcurs anunțul de participare, în integralitate.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Primăria Medgidia a lansat o nouă licitație. Iată suma alocată pentru materiale didactice și mobilier pentru laboratoare și cabinete școlare (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii