Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:11 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu, audiat de Parchetul Tribunalului Constanţa Zglobiu, aproape de condamnarea finală (rechizitoriu)

ro

16 Feb, 2015 00:00 1563 Marime text
Curtea de Apel Constanţa ar putea să se pronunţe definitiv, în şedinţa de joi, asupra pedepsei ori chiar a unei eventuale achitări în dosarul lui Adrian Zglobiu, cel care l-a scuipat pe fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, în Portul Constanţa. După incident, Băsescu a fost audiat de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, iar Judecătoria Constanţa, la finele procesului, a luat act că fostul preşedinte nu s-a constituit parte civilă.   
 
Iniţial, Zglobiu a fost condamnat de judecătorul Valentin Mihai, din Judecătoria Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice, la trei luni de închisoare. De menţionat că aplicarea pedepsei închisorii a fost amânată pe un termen de supraveghere de doi ani, calculat de la data rămânerii definitive a deciziei. 
 
Tot judecătorul Valentin Mihai l-a obligat pe Adrian Zglobiu să se prezinte la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Mai mult decât atât, Zglobiu a fost pus să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 40 de zile la Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanţa sau la Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa. De menţionat că Traian Băsescu nu s-a constituit parte civilă în prezenta cauză, aspect consemnat de Judecătoria Constanţa în minută. Hotărârea judecătorului Valentin Mihai a fost atacată de procurori la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care ar putea să se pronunţe, definitiv, în şedinţa de joi.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Adrian Zglobiu. L-a scuipat pe Traian Băsescu 

Ti-a placut articolul?

Comentarii