Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:44 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tehnologie anticorupţie? La vămile constănţene se cumpără scannere

ro

17 Mar, 2012 02:37 2961 Marime text
04_licitatie_containere_Portul_Agigea.jpgNu numai că se pune de şefi noi în vămile constănţene, dar se pregăteşte şi aparatură nouă, performantă, care, eventual, să prevină faptele de corupţie. Şi pentru că se cer performanţe, iar performanţele costă, valoarea estimată a aparaturii ce urmează să fie achiziţionată pentru vămile Constanţa şi Agigea, dar şi pentru Galaţi, depăşeşte 24.000.000 de lei. Fără TVA. Concret, este vorba despre echipamente pentru scanarea mijloacelor de transport şi a containerelor din vamă.

În urmă cu două zile, pe site-urile de specialitate a fost publicat anunţul de participare cu numărul 133929/15.03.2012, prin care Autoritatea Naţională a Vămilor anunţa faptul că va organiza o licitaţie publică pentru echipamente mobile pentru scanarea mijloacelor de transport şi a containerelor, fiind vorba despre trei scannere, a căror valoare estimată nu poate depăşi suma de 24.314.516 lei fără TVA. În documentele oficiale se arată că anunţul priveşte contractul intitulat „Echipamente mobile pentru scanarea mijloacelor de transport şi a containerelor - livrare / instalare / punere în funcţiune, precum şi instruirea a 12 persoane ale autorităţii contractante". Procedura este în desfăşurare şi se află în atenţia Rodicăi Moraru, dar şi a lui Alexandru Năstase, şef serviciu în cadrul ANV. Echipamentul urmează să fie livrat la birourile vamale din teritoriu - Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi (Galaţi - Port), Constanţa Sud - Agigea, DJAOV Constanţa (fost Constanţa - Port).

Cifră globală de afaceri de 24,3 milioane

Contractul care se referă la achiziţionarea a trei scannere cu o valoare estimată de peste 24 de milioane de lei fără TVA intră sub incidenţa acordului privind contractele de achiziţii publice şi nu poate fi împărţit. Durata contractului este de opt luni începând de la data atribuirii şi este de precizat că principala modalitate de finanţare este de la bugetul de stat. Trebuie spus că Autoritatea Vamală caută o firmă la care „media cifrei de afaceri globală a exerciţiului financiar pe ultimii trei ani să fie cel puţin egală cu valoarea estimată a prezentului contract, respectiv minim 24.314.516 lei fără TVA". Contractul urmează să fie atribuit în urma organizării unei licitaţii deschise, al cărei criteriu de desemnare a câştigătorului va fi preţul cel mai scăzut. Totodată, se va organiza o licitaţie electronică pentru acest contract, care va începe la două zile lucrătoare de la transmiterea invitaţiei. Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 27 aprilie, ora 16.00, urmând ca termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare să fie pe 30 aprilie, la ora 10.00. Ofertele vor fi deschise în aceeaşi zi, de la ora 10.30, la sediul Autorităţii Naţionale a Vămilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii