Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful IPJ nu poate compara situaţia de la Constanţa cu cea din Capitală Valentin Burlacu - „Sunt convins că nu există cazuri. Poate izolat"

ro

12 Jan, 2012 00:00 2454 Marime text
IPJ-ValentinBurlacu.jpgPe data de 25 octombrie 2011, agentul de poliţie A.S., din cadrul Secţiei 2 - Poliţie Rurală Mihail Kogălniceanu, a fost prins, în flagrant, în timp ce primea suma de 300 de lei

Un nou scandal de proporţii zguduie Ministerul Administraţiei şi Internelor. Astfel, după ce, în luna iunie 2009, 35 de ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au fost percheziţionaţi de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţiei, zilele trecute un nou scandal de presupusă corupţie a ieşit la iveală în Secţiile de Poliţie 1 şi 3 din Capitală.

ipj-Diasmascati.jpgPotrivit ziarelor centrale, ofiţerii DGA i-au monitorizat timp de patru luni pe unii dintre subofiţerii, iar în timpul anchetei au descoperit şi alţi colegi care cereau mită de la şoferii opriţi în trafic pentru diverse nereguli. Referitor la scandalul din Bucureşti, comisarul-şef Valentin Burlacu, inspectorul-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, a precizat că, momentan, nu există riscul izbucnirii unui astfel de eveniment şi la malul mării. „Pot exista cazuri izolate, de genul celor depistate deja", a mai completat comandantul IPJ. În ceea ce priveşte mega-dosarul presupusei corupţii din rândurile poliţiştilor rutieri constănţeni, acesta a fost separat în mai multe dosare mai mici, care au fost trimise în instanţă la Tribunalul Constanţa, iar restul se află în lucru la procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Ieri, HotNews.ro informa că procurorii Parchetului Capitalei au reţinut 30 din cei 31 de poliţişti de la secţiile 1 şi 3 acuzaţi de luare de mită, complicitate la prostituţie şi la proxenetism, lipsire de libertate sau tortură şi au cerut Tribunalului Bucureşti arestarea lor preventivă pentru 29 de zile. Nu este de trecut cu vederea faptul că Serviciul Judeţean Anticorpţie Constanţa a soluţionat, de-a lungul anului trecut, mai multe anchete în urma cărora poliţişti din IPJ, dar şi de la Frontieră au fost surprinşi încălcând legea. Ultimul caz de acest gen a fost mediatizat pe data de 25 octombrie 2011. Agentul de poliţie A.S., din cadrul Secţiei 2 - Poliţie Rurală Mihail Kogălniceanu, a fost prins, în flagrant, în timp ce primea suma de 300 de lei de la un cetăţean pentru a nu-i întocmi dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat. La această acţiune au participat atât ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, cât şi Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa. Poate cel mai complex dosar al DGA Constanţa în care „băieţii răi" au fost lucrători de poliţie de frontieră a fost deschis în 2010 şi închis în iunie 2011, când s-a desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant a unor „oameni ai legii" cercetaţi pentru comiterea unor fapte de corupţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • MARINESCU IONEL 12 Jan, 2012 15:37 Dle Burlacu,cu respect vroiam sa va intreb daca ati auzit de Nicolae Emilian... Dvs sunteti "convins ca nu exista cazuri",dati-mi voie sa va contrazic si sa va rog sa va uitati cu atentie in ograda dvs.
  • de la CET 12 Jan, 2012 09:18 eu in locul lui Valentin Burlacu nu as fi atat de convins... doar daca ceea ce se intampla la sectia 5 dumnealui considera "un caz izolat". Acolo unde interlopii de la CET fac legea si daca ai cutezanta sa te duci sa faci o reclamatie pana sa iesi din sectie deja reclamatul te asteapta cu gasca in fata, si stai si te intrebi de unde o fi aflat... sau daca ai drum din intamplare pe strazile pe unde "politistele sub acoperire" isi fac treaba constati cu oarecare mirare cum la 2 metrii de ele este masina politiei.. probabail sa le pazeasca sau sa stea pestii in masina ca e frig afara.. da oare cine sa vada in cosnatnta? si cine sa indrazneasca sa spuna? Valentin Burlacu - „Sunt convins că nu există cazuri. Poate izolat"
  • Comanescu Jan 12 Jan, 2012 00:30 Dle Burlacu,cu respect vroiam sa va intreb daca ati auzit de Nitoi Cristinel... Dvs sunteti "convins ca nu exista cazuri",dati-mi voie sa va contrazic si sa va rog sa va uitati cu atentie in ograda dvs.