Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sefia Politiei Port sperie ofiterii

ro

16 Jun, 2009 02:46 1202 Marime text
Poliţiştii par să fugă de şefia Poliţiei Port ca de ciumă. În afară de actualul interimar, comisarul Remulus Lăzăroaia, care are şi el unele rezerve, până la acest moment, niciun alt ofiţer nu şi-a exprimat intenţia de a participa la concursul pentru ocuparea funcţiei. 

Ce-i drept, perioada înscrierilor nu a început încă, aşa că sunt şanse să se mai arate şi alţi doritori ai postului de şef al Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Port Constanţa. Pe de altă parte, poate fi privit ca descurajator faptul că, la ultimul concurs organizat pentru funcţia de şef al Poliţiei Port, din luna decembrie 2008, nu s-a înscris nimeni. Potrivit comisarului şef Ştefan Munteanu, şeful Secţiei Regionale a Poliţiei Transporturi Constanţa, dincolo de ideea că oamenii s-ar fi „speriat" de port, ar mai exista şi o altă explicaţie. Astfel, pentru concursul din decembrie, perioada înscrierilor a fost extrem de scurtă, postul fiind scos la concurs vineri, iar candidatura trebuia depusă cel târziu până lunea următoare. „Vă daţi seama că, practic, în doar două zile lucrătoare, nu se poate spune că timpul a fost suficient. Oamenii nici nu au avut când să se gândească dacă vor să participe", a explicat comisarul şef Munteanu , dându-l exemplu pe comisarul Corneliu Buzărnescu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, care s-a înscris, iar apoi şi-a retras candidatura. Totuşi, s-ar părea că problema perioadei de înscriere nu se va repeta cu ocazia noului concurs. Conform sursei citate, au fost făcute toate demersurile pentru a se asigura o perioadă de înscriere de cel puţin două săptămâni. „Eu i-am încurajat pe toţi să încerce", a spus şeful SRPT Constanţa, „dar oamenii au nevoie de măcar zece zile lucrătoare".

„În principiu, mă înscriu"

Comisarul Remulus Lăzăroaia, cel care asigură interimatul funcţiei de şef al Poliţiei Port Constanţa, a declarat că, „în principiu", se va înscrie. „Deocamdată, nu am rezerve în legătură cu participarea la concursul pentru obţinerea funcţiei", a precizat comisarul. Întrebat de ce nu a participat la concursul organizat în luna decembrie 2008, actualul şef interimar a răspuns: „la baza deciziei mele au stat motive personale, aceleaşi care mă fac şi acum să fiu sceptic". Pe de altă parte, Lăzăroaia a spus că „ce-a fost mai rău în port a trecut", însă a afirmat că o însemnătate aparte o are şi momentul în care va fi scoasă funcţia la concurs. „Dacă postul va fi scos abia peste o lună sau două luni, cu schimbările care au loc acum în poliţie, vă daţi seama că este posibil să nu mai fiu în unitate sau să fiu în altă secţie, iar în aceste condiţii nu cred că voi mai candida", a conchis comisarul. După ce se va organiza concursul şi va fi ales un nou şef la Poliţia Port, şi funcţia de şef al Postului de Poliţie Transporturi Navale Agigea şi cea de şef al Biroului de Poliţie Transporturi Aeriene Mihail Kogălniceanu vor fi scoase la concurs. În ceea ce priveşte postul de la Agigea, interimatul este asigurat, din ianuarie 2009, de subcomisarul Iulian Stoica, însă funcţia de şef al biroului de la Mihail Kogălniceanu este vacantă de aproximativ doi ani. Rămâne de văzut dacă, de această dată, concursul pentru şefia Poliţiei Port va fi cu mai mult noroc şi postul va fi ocupat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii