Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal pe votul în chiloţi la referendum Poliţiştii au terminat cercetările în care PDL l-a reclamat pe Mazăre

ro

27 Sep, 2012 01:00 1892 Marime text
mazare_-_Radu_Mazare_1.jpgPe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au fost înregistrate, în perioada 29 iulie - 09 august, un număr de 16 cauze penale, având ca obiect posibile infracţiuni la Legea nr. 3/2000 privind referendumul

Lucrătorii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au finalizat cercetările în dosarul bazat pe plângerea formulată de către Organizaţia Judeţeană Constanţa a Partidului Democrat Liberal, împotriva lui Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa. Concret, este vorba despre votul în grup al mai multor fotomodele. Potrivit unor surse, cauza a fost înaintată procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa cu „propunerea corespunzătoare". În cazul în care procurorii nu vor fi de acord cu propunerea poliţiştilor, ancheta în dosar va fi reluată.

La scurt timp după mediatizarea acestui dosar, Radu Mazăre a declarat: „există o plângere făcută de PDL, organizaţia locală din Constanţa, la adresa mea, care are două capete de acuzare. Primul, că eu le-am determinat să voteze, că eu le-am instigat, de parcă nu ăsta este rolul meu de om politic, să îndemn lumea la vot. Doi, în plângere scrie că le-aş fi oferit o noapte de cazare acelor fete ca să voteze.

 Mazare_-_Radu_Mazare_2.jpg

Ei bine, la început m-a umflat râsul când am aflat că există o plângere penală pentru aşa ceva. Zece fete au fost audiate, dar mai au (nr. procurorii) de anchetat". Ulterior, oficialii Parchetului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a României au ţinut să dea publicităţii un comunicat referitor la plângerea PDL formulată la adresa lui Mazăre. „Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au fost înregistrate, în perioada 29 iulie - 09 august, un număr de 16 cauze penale, având ca obiect posibile infracţiuni la Legea nr. 3/2000 privind referendumul, toate acestea fiind în lucru la organele de poliţie, cercetările desfăşurându-se sub supravegherea procurorilor. Unul dintre aceste dosare are ca obiect o plângere formulată de către Organizaţia Judeţeană Constanţa a Partidului Democrat Liberal, formulată împotriva numitului Mazăre Radu Ştefan, primarul Municipiului Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de art. 52 din Legea 3/2000, cauză aflată în faza actelor premergătoare. Până în prezent, (nr.09.08.2012) procurorul de caz nu a dispus şi nu a efectuat audieri, o serie de persoane fiind, însă, audiate, în cursul zilei de ieri, 08.08.2012, la sediul poliţiei Municipiului Constanţa - Biroul Investigaţii Criminale, care efectuează cercetările în cauză", potrivit Parchetului General al României.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii