Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remulus Lazaroaia, din nou, sef la Politia Port

ro

22 Jan, 2009 02:17 3844 Marime text

Remulus_Lazaroaia.jpgComisarul şi-a dat demisia din aceeaşi funcţie pe 18 februarie 2008

De ieri, comisarul Remulus Lăzăroaia a devenit noul şef interimar al Poliţiei Port Constanţa, împuternicit prin Dispoziţia şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române, şi a preluat prerogativele Şefului de Serviciu. După ce a demisionat din aceeaşi funcţie în urmă cu aproape un an, din motive personale, comisarul Lăzăroaia a fost considerat drept persoana cea mai potrivită pentru a prelua postul.

Postul de la Biroul de Poliţie Transporturi Navale Constanţa Sud-Agigea, lăsat liber de comisarul şef Niculae Olăreanu, care şi-a dat demisia şi a cerut pensionarea, va fi ocupat, începând de azi, de subcomisarul Iulian Stoica, fost ofiţer specialist în cadrul Biroului Economic. Numirea celor doi ofiţeri s-a făcut ieri, la sediul Poliţiei Port, la ora 11.00, în prezenţa comisarului şef Ştefan Munteanu, şeful Secţiei Regionale a Poliţiei Transporturi Constanţa. Acesta din urmă a precizat că numirea comisarului Lăzăroaia în funcţie s-a făcut pentru că termenul legal de interimat asigurat de subcomisarul Ionel Mihaiu a expirat şi pentru că la concursul organizat anterior pentru ocuparea funcţiei nu s-a înscris niciun candidat. „Nu ştiu de ce nu sunt candidaţi pentru Poliţia Port", a precizat şeful Poliţiei Transporturi. Printre noile direcţii de acţiune se numără şi înfiinţarea unei formaţiuni de poliţie economică în Portul Agigea. Trei poliţişti din cadrul Poliţiei Port vor fi detaşaţi la Agigea, iar la Constanţa vor rămâne patru ofiţeri. „Am adus oameni cu experienţă, să vedem ce va ieşi şi dacă vom mai avea probleme", a afirmat comisarul şef Munteanu.

Lazaroaia_Munteanu_Stoica.jpgObiceiuri ce nu le fac cinste

Fără îndoială, cazurile grave de corupţie înregistrate la Secţia Regională a Poliţiei Transporturi Constanţa au cicatrizat instituţia, punând în umbră succesele obţinute de ofiţeri la nivel profesional. „Problema cea mai importantă la noi este cea a cadrelor noastre", a declarat şeful Poliţiei Transporturi. Munteanu le-a cerut ofiţerilor să-i sprijine pe cei doi şefi noi de posturi şi să colaboreze cu aceştia. Comisarul şef le-a adresat şi un îndemn poliţiştilor prezenţi: „Să nu mai fim daţi exemplu în toată ţara pentru faptele colegilor noştri". „Chiar dacă muncim şi avem rezultate, munca noastră este umbrită de colegii care au obiceiuri ce nu le fac cinste, iar dacă apare câte un caz gen Bucur la fiecare două luni, atunci muncim degeaba", a spus şeful Poliţiei Transporturi Constanţa. „Toate ziarele erau pline de tot felul de presupuneri atunci", şi-a amintit comisarul şef cu tristeţe. „Vreau ca anul acesta să nu mai avem astfel de probleme. Am rugămintea ca toate informaţiile pe care le aveţi, mai ales despre colegi, să veniţi să mi le spuneţi mie, uşa mea este întotdeauna deschisă, putem discuta orice problemă, chiar şi personală", i-a îndemnat acesta pe ofiţeri. La rândul său, comisarul Lăzăroaia a ţinut să-i asigure pe ofiţerii prezenţi, dar şi pe reprezentanţii mass-media, că va avea aceeaşi deschidere ca în ceilalţi ani. „Accentul în munca mea va fi pus pe restabilirea respectului reciproc între poliţie şi comunitatea portuară, care, din cauză că unii colegi nu şi-au făcut treaba, a avut de suferit, iar Poliţia Port a apărut în presă cu o imagine negativă", a afirmat comisarul. Acesta a apreciat, totuşi, mediatizarea cazului care s-a soldat cu rănirea sa corporală, în urmă cu aproximativ doi ani, şi a amintit în seria realizărilor „asanarea focarului de infecţie de la Poarta 5", în iulie 2007. Nu în ultimul rând, comisarul a ţinut să sublinieze: „Comanda Secţiei apreciază că ceea ce s-a realizat sub comanda mea în port, până în ianuarie 2008, mă recomandă pentru această funcţie". Subcomisarul Iulian Stoica a mulţumit superiorilor pentru încrederea pe care i-au acordat-o şi a afirmat că speră că se va ridica la nivelul aşteptărilor.

Banul, ochiul dracului

În final, comisarul şef Munteanu a afirmat că, în ceea ce priveşte concursul pentru ocuparea funcţiei la Agigea, acesta va fi organizat în cel mai scurt timp, însă, pentru Poliţia Port Constanţa, s-ar putea să mai dureze, concursul fiind organizat la nivelul direcţiei. Totodată, acesta a vorbit despre nevoia unei transparenţe mai mari la Poliţia Transporturi Constanţa. „Majoritatea prostiilor făcute de colegii noştri nu sunt făcute la Călăraşi sau Slobozia, ci aici, la Constanţa. Aici cunt şi oamenii care-i corup pe colegii noştri, ştiţi că banul este ochiul dracului. Cei care ştiu că nu se pot abţine să vină la mine, se găseşte loc pentru toată lumea", a declarat comisarul şef. Acesta le-a interzis poliţiştilor să mai intre cu maşina personală în port, dar şi în afara programului, iar în acest sens, le-a atras atenţia asupra camerelor de luat vederi amplasate la intrările în port. În acest context, s-ar putea aprecia că scandalurile de corupţie de la Poliţia Transporturi Constanţa şi-au lăsat o amprentă puternică asupra instituţiei. Ar fi interesant de văzut dacă poliţiştii vor concretiza în aplicarea principiului „te arzi o dată, sufli şi-n iaurt". Fără îndoială, numirea comisarului Lăzăroaia la conducerea Poliţiei Port va spori atenţia îndreptată asupra Poliţiei Transporturi Constanţa, din moment ce, la rândul său, comisarul a fost mai degrabă un personaj controversat de-a lungul timpului. Sub conducerea sa, mai mulţi subordonaţi au fost prinşi în diferite ipostaze ce nu le fac cinste. Un exemplu în acest sens este cel al subinspectorului Sorin Boldeanu, cercetat pentru furt de combustibil.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii