Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preot din Arhiepiscopia Tomisului, şantajat cu imagini compromiţătoare? Se pregăteşte audierea inculpaţilor

ro

08 Mar, 2016 00:00 2454 Marime text
Judecătoria Constanţa a amânat, ieri, pentru jumătatea lunii viitoare, dosarul în care doi tineri (unul, absolvent al Facultăţii de Teologie, iar celălalt, fost membru al Coralei „Armonia“) sunt acuzaţi că ar fi şantajat un preot din Arhiepiscopia Tomisului.
 
Instanţa a stabilit ca la termenul următor cei doi inculpaţi să fie audiaţi.
 
După cum am mai arătat, dosarul a fost instrumentat de procurorul Irinel Marius Mocanu, din Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. În rechizitoriul cauzei, magistratul a precizat că, la data de 29 martie 2012, cei doi inculpaţi l-ar fi constrâns pe preot, „prin ameninţare cu acte de violenţă, precum şi cu darea în vileag a unor fapte compromiţătoare, să le dea suma de 15.000 de euro“.
 
„La data de 30.03.2012, persoana vătămată (n.r. preot din Arhiepiscopia Tomisului) a sesizat organele de cercetare penală cu privire la faptul că persoane necunoscute au ameninţat-o cu divulgarea unor imagini compromiţătoare, solicitându-i-se ca, în schimbul nepublicării acestor imagini, să le remită suma de 15.000 de euro. La începutul lunii martie 2012, la solicitarea unei persoane de sex feminin, care s-a recomandat (…), persoana vătămată (n.r. preot din Arhiepiscopia Tomisului) s-a deplasat la adresa situată în municipiul Constanţa, strada (…), unde a procedat la efectuarea unui serviciu religios constând în sfinţirea locuinţei. După aproximativ 3-4 zile, la solicitarea numitei (…), persoana vătămată s-a deplasat din nou la adresa menţionată anterior, unde, după ce au consumat băuturi alcoolice, au întreţinut relaţii sexuale. Ulterior, în data de 29.03.2012, persoana vătămată (…) s-a deplasat la adresa numitei (…), unde i-a întâlnit pe inculpaţii (…), care, după ce i-au prezentat un fragment dintr-o filmare în care persoana vătămată apărea într-o ipostază intimă cu numita (…), i-au solicitat acesteia ca, în schimbul nepublicării respectivelor imagini compromiţătoare, să le remită suma de 15.000 de euro, în vederea păstrării secretului“, conform rechizitoriului.
 
„După ce au purtat o serie de discuţii legate de viaţa personală, (n.r. femeia şi preotul), la un moment dat, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al avansurilor făcute persoanei vătămate, preotul a fost condus de gazda sa în dormitorul locuinţei, unde s-au consumat relaţii sexuale între cei doi“, se mai arată în rechizitoriul dosarului.
 
Femeia este căutată de lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, iar dacă va fi găsită, ea riscă să fie trasă la răspundere pentru complicitate la şantaj.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii