Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 12 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2 IPS Teodosie audiat la Judecătoria Constanța (galerie foto+video)

ro

10 Oct, 2016 11:58 9655 Marime text
Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a ajuns în urmă cu puțin timp la Judecătoria Constanța unde va fi audiat în dosarul în care un preot ar fi fost șantajat cu presupuse imagini pornografice. Ședința de judecată este secretă. 

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorul Irinel Marius Mocanu, din Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, „la data de 30.03.2012, persoana vătămată (n.r. preot din Arhiepiscopia Tomisului) a sesizat organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul Investigaţii Criminale cu privire la faptul că persoane necunoscute au ameninţat-o cu divulgarea unor imagini compromiţătoare, solicitându-i-se ca, în schimbul nepublicării acestor imagini, să le remită suma de 15.000 de euro“.
 
Tot în actul de sesizare a instanţei se mai arată că, „la începutul lunii martie 2012, la solicitarea unei persoane de sex feminin, care s-a recomandat (…), persoana vătămată (n.r. preot din Arhiepiscopia Tomisului) s-a deplasat la adresa situată în municipiul Constanţa, strada (…), unde a procedat la efectuarea unui serviciu religios constând în sfinţirea locuinţei. După aproximativ 3-4 zile, la solicitarea numitei (…), persoana vătămată s-a deplasat din nou la adresa menţionată anterior, unde, după ce au consumat băuturi alcoolice, au întreţinut relaţii sexuale. Ulterior, în data de 29.03.2012, persoana vătămată (…) s-a deplasat la adresa numitei (…), unde i-a întâlnit pe inculpaţii (…), care, după ce i-au prezentat un fragment dintr-o filmare în care persoana vătămată apărea într-o ipostază intimă cu numita (…), i-au solicitat acesteia ca, în schimbul nepublicării respectivelor imagini compromiţătoare, să le remită suma de 15.000 de euro, în vederea păstrării secretului“.
 
Mai departe, femeia i-ar fi spus preotului că soţul său este plecat în voiaj.
 
„După ce au purtat o serie de discuţii legate de viaţa personală, la un moment dat, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al avansurilor făcute persoanei vătămate, (…) a fost condus de gazda sa în dormitorul locuinţei, unde s-au consumat relaţii sexuale între cei doi“, se mai arată în rechizitoriul dosarului.
 
De menţionat că, odată cu trimiterea în judecată a celor doi bărbaţi, procurorul Irinel Marius Mocanu a dispus disjungerea cauzei în vederea continuării cercetărilor către lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, în vederea identificării femeii.

UPDATE 2, ora 13.39

Şedinţa de judecată s-a încheiat. La ieşirea din Judecătoria Constanţa, Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului nu a dorit să facă nicio declaraţie. 

UPDATE ora 12:20
Ședința a fost declarată secretă. La acaestă oră, în spatele ușilor închise are loc audierea martorilor din acest dosar. Printre cei audiați se numără și IPS Teodosie. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii