Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 02 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prejudiciu de 100.000 de euro la parcul eolian din Pestera

ro

26 Jun, 2010 03:26 2703 Marime text
Patru tineri au sustras un tronson de cablu multifilar din cupru din parcul de eoliene al comunei Peştera şi au creat o pagubă de aproximativ 20.000 de euro.

Ion Pavelescu (19 ani), Ionuţ Andronache (21 de ani), Bârzan Nicuşor (19 ani) şi Alexandru Pavelescu (21 de ani) s-au întâlnit în satul Ivrinezu, comuna Peştera şi, la îndemnul primului suspect, care de altfel a fost angajatul acestui şantier, s-au deplasat în seara zilei de joi în parcul eolian, cu maşina unuia dintre ei. Profitând de faptul că în acel moment zona nu era păzită, au scos din pământ cablul multifilar din cupru, l-au încărcat în portbagajul autoturismului şi, observându-i în cele din urmă pe agenţii de pază, au fugit din zonă.

Agenţii de pază au anunţat imediat poliţia, care i-a prins la scurt timp, iar la controlul efectuat în portbagaj s-au găsit mai mulţi colaci din cablu de cupru. Cei patru tineri au fost conduşi la sediul Postului de Poliţie Peştera pentru audieri.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că Alexandru Pavelescu, care conducerea autoturismul marca Dacia, de culoare albă, nu posedă permis de conducere, fapt pentru care în cauză s-a reţinut şi săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie de autovehicule.

Valoarea cablului din cupru furat este de aproximativ 20.000 de euro, iar suma totală cu care unitatea prejudiciată se constituie parte civilă este de aproximativ 100.000 de euro.

Cei patru suspecţi vor fi prezentaţi Judecătoriei Medgidia cu propunere de arestare preventivă, fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii