Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţişti de la Rutieră condamnaţi de Curtea de Apel Constanţa

ro

08 Mar, 2013 00:00 1775 Marime text
Daniel Andrei Mircea, Enis Vuap şi Edvin Osman, poliţişti în cadrul Serviciului Rutier Constanţa, dar şi civilul Marian Alexandru Lupu, au fost condamnaţi, pentru a doua oară, în dosarul denumit generic „Mafia de la Rutieră. Decizia Curţii de Apel Constanţa a fost dată de Completul 4 Apel, format din magistraţii Dan Iulian Năstase şi Marius Damian Mitea şi nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Ieri, Curtea de Apel Constanţa a admis apelurile formulate atât de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, cât şi de cei patru inculpaţi împotriva sentinţei penale nr. 169/11.04.2012 a Tribunalului Constanţa. Pe cale de consecinţă, judecătorii Curţii l-au achitat pe Mircea pentru infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, însă l-au condamnat, la pedeapsa de un an închisoare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Tot Curtea de Apel a redus o pedeapsa aplicată inculpatului Mircea de la doi ani închisoare la 1 an şi 6 luni închisoare. „(...) Contopeşte pedepsele stabilite inculpatului prin prezenta decizie, în final aplică inculpatului Mircea Daniel Andrei pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni închisoare. (...) Interzice inculpatului Mircea Daniel Andrei drepturile prev. de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a, lit. b C. pen., precum şi dreptul de a exercita profesia de poliţist, cu titlu de pedeapsă accesorie. (...) Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante de 1 an şi 6 luni închisoare aplicată inculpatului Mircea Daniel Andrei pe durata unui termen de încercare de 4 ani“, conform minutei judecătoreşti. Marian Alexandru Lupu a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă (fapta din data de 11/12.12.2008), însă a rămas cu pedeapsa cea mai grea de doi ani închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe durata unui termen de încercare de 5 ani. Mai departe, lui Elvir Osman i s-a redus nu doar pedeapsa principală aplicată de la trei ani închisoare la doi ani închisoare (fapta din data de 11/12.12.2008), ci şi durata termenului de încercare stabilit de la 5 ani la 4 ani.

Instanţa a constatat suspendată executarea pedepsei accesorii a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a, b C. pen., precum şi a dreptului de a exercita profesia de poliţist, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale. Vuap Enis a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice ( fapta din data de 14.02.2009 ), la 4 luni închisoare pentru fals intelectual ( fapta din data de 14.02.2009 ), la 1 an închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice ( fapta din data de 27.04.2009 ). Curtea a majorat pedeapsa aplicată lui Vuap Enis de la 3 luni închisoare la 1 an şi 6 luni închisoare ( fapta din data de 07.05.2009). „Contopeşte pedepsele stabilite inculpatului prin prezenta decizie, în final aplică inculpatului Vuap Enis pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare. (...) Interzice inculpatului Vuap Enis dreptul de a exercita profesia de poliţist. (...) Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante de 2 ani închisoare aplicată inculpatului Vuap Enis pe durata unui termen de încercare de 5 ani“, se mai arată în decizia Curţii de Apel.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii