Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:25 19 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pitbull lăsat nesupravegheat în Piaţa Ovidiu. Proprietarul, amendat

ro

08 Feb, 2021 09:19 604 Marime text
 
 
Peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în perioada 01 - 07 februarie  a.c., acționând  în cooperare cu poliţiştii constănţeni,  pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, dar şi pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorităţi în actualul context epidemiologic.
 
Totodată, în acest sfârşit de săptămână, jandarmii constănțeni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor preventive pe raza județului Constanța, în zone aglomerate, piețe și târguri agroalimentare,  gări și stații de transport în comun din zona de competență.
 
Pe timpul misiunilor executate în această perioadă, au fost aplicate 282 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 53000 lei, cele mai multe pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-Cov-2, dar şi pentru adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, refuzul de a furniza date pentru stabilirea identităţii, tulburarea liniştii publice, consum de alcool în locuri publice, lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol.
 
Duminică, 07 februarie 2021, în jurul orei 16.30, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, a observant un câine aparţinând rasei Pitbull care era nesupravegheat şi lătra la trecători, în zona Pieţei Ovidiu.
 
Jandarmii l-au identificat în scurt timp pe proprietarul câinelui, aceasta neputând explica cum animalul a ieşit din curtea casei în loc public, fără a avea botniţă şi fără a fi ţinut în lesă, aşa cum prevede legislaţia specifică.
 
         Având în vedere că prin fapta sa proprietarul câinelui a creat o stare de  pericol pentru trecători,  jandarmii l-au sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 300 lei, pentru lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor.     

Sursa foto: IJJ Constanta
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii