Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:24 09 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Final de anchetă în cazul zecilor de tone de uree din Portul Constanța. Afacerist trimis în judecată

ro

17 May, 2021 00:00 1141 Marime text
  • Potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de RECOM, numele lui Elif Răzvan Dumitraş figurează în societățile comerciale Auto Kardinal Business SRL, Dumi & Dum Trans Logistic SRL și Strong Pitbull R.S. SRL, toate trei cu sediul social în localitatea Techirghiol, județul Constanța.

Organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime Constanța, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, au finalizat cercetările specifice în dosarul privindu-i pe Elif Răzvan Dumitraş, Alexandru Petre și Costel Palade, suspectați de tentativă la înșelăciune și complicitate la delapidare.
 
Cei trei au fost trimiși în judecată.
 
Dosarul va fi soluționat de Judecătoria Constanța.
 
La data mediatizării cauzei, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au informat că, în sarcina lui Elif Răzvan Dumitraş au fost reținute următoarele: „La data de 18.03.2021 a falsifcat un bon de însoțire a mărfurilor prin copierea unui bon anterior legal întocmit, pe care inculpatul P.A. (nr. Alexandru Petre) l-a folosit în jurul orelor 13:00 pentru a-l determina pe dispecerul de serviciu să dispună încărcarea a 40 de saci cu îngrășământ tip NPK în autotrenul marca Volvo, pe care urma să-i valorifce împreună cu inculpatul P.C. (nr. Costel Palade)“
 
„Totodată, la data de 16.02.2021, în timp ce era de serviciu ca dispecer la
societatea (...), societate din cadrul companiei (...), și-a însușit un număr de 48 de saci cu uree a câte 500 kg fecare, din gestiunea acestei din urmă societăți, pe care i-a încărcat în autotrenul format din cap tractor și o semiremorcă, condus de către inculpatul P.A., care se afa împreună cu inculpatul P.C., care a și facilitat ulterior
valorificarea îngrășământului sustras de la agricultori din județul Constanța“, conform procurorilor.
 
Mai departe, în sarcina Alexandru Petre se rețin următoarele: „La data de 18.03.2021 a folosit un bon de însoțire a mărfurilor fals, cu scopul de a induce în eroare angajații (...), urmând ca aceștia să-și dea acordul pentru încărcarea a 40 de saci cu îngrășământ tip NPK, fecare cu greutatea de 600 kg, pe ansamblul auto. „Totodată, la data de 16.02.2021, împreună cu inculpatul P.C. (nr. Costel Palade), a introdus în incinta societății (...) din Portul Constanța, autocamionul în care a fost încărcată, fără drept, cantitatea de 48 de saci cu uree a câte 500kg fecare, din dispoziția inculpatului D.E.R. (nr. Elif Răzvan Dumitraş), marfă ce a fost valorifcată prin intermediul inculpatului P.C. (nr. Costel Palade) către agricultori, pe raza județului Constanța.
 
În sarcina lui Costel Palade se rețin următoarele: „La data de 18.03.2021 a condus ansamblul auto și a intrat în incinta (...), cu scopul de a încărca 40 de saci cu îngrășământ tip NPK, fecare cu greutatea de 600 kg, după ce la intrare inculpatul P.A. (nr. Alexandru Petre) a prezentat un bon de însoțire a mărfurilor fals. Totodată, la data de 16.02.2021, cu intenție, l-a ajutat pe inculpatul D.E.R. (nr. Elif Răzvan Dumitraş) să-și însușească un număr de 48 de saci cu uree a câte 500 kg fecare, din incinta (...), din Portul Constanța, prin încărcarea acestora în autotrenul și semiremorca proprietate a inculpatului P.A. (nr. Alexandru Petre), și ulterior a ajutat la valorifcarea ureei sustrase prin vânzarea acesteia către agricultori din județul Constanța“.

 
Așa cum precizam și la data mediatizării cauzei, potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de RECOM, numele lui Elif Răzvan Dumitraş figurează în societățile comerciale Auto Kardinal Business SRL, Dumi & Dum Trans Logistic SRL și Strong Pitbull R.S. SRL, toate trei cu sediul social în localitatea Techirghiol, județul Constanța.
 
Auto Kardinal Business, Dumi & Dum Trans Logistic și Strong Pitbull R.S.
 
Potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de RECOM, Auto Kardinal Business SRL (cu obiect de activitate Comerţ cu amănuntul de piese şi accesorii pentru autovehicule) îl are ca asociat unic pe Elif-Răzvan Dumitraş. Nu există înregistrări privind situațiile financiare aferente anilor 2017, 2018 și 2019.
 
Dumi & Dum Trans Logistic SRL este condusă de Dumitru Soloncă - din Botoşani - cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50% și de Dumitras Elif-Razvan, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50% / 50%. Firma are ca obiect de activitate „Transporturi rutiere de mărfuri“.
 
Situaţia financiară pe anul 2017
 
Profit – 0 lei.
Pierdere – 0 lei.
Număr mediu de salariaţi: 0
 
Situaţia financiară pe anul 2018
 
Profit – 0 lei
Pierdere - 532 lei
Numar mediu de salariati: 1
 
Situaţia financiară pe anul 2019 - nu există înregistrări.
 
Strong Pitbull-R.S. SRL este condusă de Osman Senur - din Constanța – cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50% și de Dumitraş Elif-Răzvan, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50%.
 
Firma are ca obiect de activitate „Comerţ cu amănuntul al mobilei, al articolelor de iluminat şi al articolelor de uz casnic n.c.a., în magazine specializate“
 
Nu există înregistrări privind situațiile financiare aferente anilor 2017, 2018 și 2019.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Zeci de tone de uree din Portul Constanța
Afacerist constănțean arestat preventiv pentru delapidare și complicitate la tentativă la înșelăciune


Elif Dumitraş și Costel Palade, arestați preventiv în dosarul unor transporturi de uree din Portul Constanța, puși în libertate
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii