Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru Club Castel Radu Mazăre, din nou în fata procurorului Bodean de la Anticorupţie (rechizitoriu+documente)

ro

08 Aug, 2014 00:00 3872 Marime text

 
Edilul municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, a fost chemat la sediul DNA Constanţa pentru a da explicaţii cu privire la vânzarea terenului de la Clubul Castel (staţiunea Mamaia), din urmă cu aproximativ zece ani. Primarul a „vizitat“ Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, pe data de 31 iulie, la „invitaţia“ procurorului Andrei Bodean. Surse bine informate susţin că cercetările procurorilor cu privire la vânzarea terenului mai sus precizat au legătură directă cu dosarul în care Radu Ştefan Mazăre este cercetat pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, dar şi pentru stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând autorităţii publice în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora.
 
Informaţia potrivit căreia edilul municipiului Constanţa a mers la DNA a fost dată publicităţii chiar de către... Radu Ştefan Mazăre, la postul România TV. „Mă caută să dau cu subsemnatul pentru orice. Pot să vă dau şi un exemplu. M-a chemat acu’ câteva zile la DNA Constanţa să mă anunţe că au început...  fac cercetări despre cum a vândut Primăria terenul de la Club Castel din staţiunea Mamaia. Privatizat în 2003. Primăria a vândut terenul aferent în 2004. Şi m-a chemat procurorul şi a spus că anchetează să vadă, întrucât a apărut într-o publicaţie online că l-am vândut în 2004 cu 25 de euro/mp şi anchetează să vadă dacă nu-i subevaluat“, a declarat primarul.

 Edilul, suspectat de abuz în serviciu

Aşa cum arătam şi mai sus, chemarea lui Mazăre la DNA de zilele trecute are legătură cu dosarul în care primarul este cercetat pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, dar şi pentru stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate, faţă de valoarea comercială reală, a bunurilor aparţinând autorităţii publice în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora.

 Deputatul Radu Babuş, cercetat şi el

Cauza este instrumentată de procurorul Andrei Bodean, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa. În acest dosar, mai sunt cercetaţi Ion Marica şi Ramona Daniela Dospinescu, Constantin Racu, Radu Babuş, fost director general al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa, fost consilier judeţean PSD, fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Tineret TSD Constanţa, în prezent deputat în Parlamentul României, şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu.

 Procurorul lui Nicuşor Constantinescu

Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, Andrei Bodean este procurorul care l-a trimis în judecată pe Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici.  


În secţiunea „Documente“, pot fi citite integral comunicatele DNA Constanţa cu privire la acuzele aduse lui Ion Marica, Ramonei Daniela Dospinescu, lui Constantin Racu, lui Radu Babuş şi Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii