Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:58 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul care i-a trimis în judecată pe Radu Mazăre și pe Nicușor Constantinescu, în atenția CSM

ro

09 Nov, 2020 00:00 2100 Marime text
  • Delegată procuror șef în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, magistratul Dana Manuela Ana este acum propusă spre a i se prelungi delegația în funcția de conducere.
  • Numele procurorului Dana Manuela Ana a devenit cunoscut în Constanța odată cu instrumentarea dosarelor ce îi privea pe fostul primar Radu Mazăre și fostul președinte CJC Nicușor Constantinescu, la momentul la care aceștia erau încă în funcții.
 
Procurorul Dana Manuela Ana, magistratul care, de-a lungul timpului, i-a deferit instanței pe Radu Ștefan Mazăre și Nicușor Constantinescu, cei doi fiind conducători, la momentul respectiv, ai Constanței, se află în atenția Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.
 
Delegată procuror șef în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, magistratul Dana Manuela Ana este acum propusă spre a i se prelungi delegația în funcția de conducere.
 
În acest sens, Secția pentru procurori a CSM va discuta mâine despre prelungirea delegării sale în funcția de procuror șef al Secţiei  de  combatere  a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA.
 
Votul favorabil pentru delegarea pe funcție a fost dat de Secția pentru judecători în luna mai 2020.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, numele procurorului Dana Manuela Ana a devenit cunoscut în Constanța odată cu instrumentarea de către anchetatoare a dosarelor ce îi privea pe fostul primar Radu Mazăre și fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu, la momentul la care aceștia erau încă în funcții.
 
Concret, în primăvara anului 2014, cei doi au fost reținuți, pe rând, în baza ordonanțelor emise de către procurorii DNA. Nicușor Constantinescu era acuzat de mai multe fapte de abuz în serviciu, în timp ce lui Radu Mazăre i se imputau infracțiuni de luare de mită și fals în declarații.
Ambii erau anchetați în dosare diferite ale DNA, instrumentate de procurorul Dana Manuela Ana.
 
În ambele cazuri, instanțele au respins cererile privind arestarea preventivă a lui Mazăre și Nicușor, dispunând în schimb măsura controlului judiciar.
 
La finalul procesului propriu, Nicușor a fost achitat definitiv de instanța de judecată pe motiv că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege“.
 
La rândul său, Mazăre a primit o amendă penală de 5.000 de lei, fiind achitat însă pentru luare de mită, tot pentru că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege“.
 
Citește și:

Femeia care i-a trimis în judecată pe Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, propusă șef în DNA
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii