Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:23 20 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au trecut șapte ani de la prima reținere a lui Radu Mazăre! Imaginile care au făcut atunci înconjurul României (video)

ro

08 Apr, 2021 00:00 1157 Marime text
  • Dosarul a fost instrumentat de Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie.


Intro
Azi, 08 aprilie 2021, se împlinesc șapte ani de la prima reținere a lui Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța.


Pe data de 08 aprilie 2014, DNA a anunțat reținerea pentru 24 de ore atât a lui Radu Mazăre, acuzat de luare de mită, cât și a omului de afaceri Avraham Morgenstern, reprezentant al societăți comerciale Shapir Structures SRL, suspectat de dare de mită. Pe scurt, este vorba despre dosarul denumit generic Campusul Social Henri Coandă.


În urmă cu șapte ani, fostul edilul al Constanței a fost ridicat cu mascații de la o terasă din București, unde se afla alături de fratele său, Alexandru Mazăre, fost senator, de asemenea acuzat în dosarul mai sus precizat.


Dosarul a fost instrumentat de Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie.


Ulterior reținerii de 24 de ore dispuse de procurorul de caz, Radu Mazăre a fost eliberat sub control judiciar de către judecătorii bucureșteni.În prezent, dosarul se află pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție a României, instanță care a decis suspendarea cercetărilor specifice, așteptându-se o decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene.


În prezent, Radu Mazăre se află în detenție, el fiind condamnat în Dosarul Retrocedărilor la nouă ani de detenție. Recent, el a fost transferat în Penitenciarul Jilava.


Aici, fostul primar așteaptă judecarea contestației sale de către Înalta Curte de Casație și Justiție împotriva hotărârii Curții de Apel București prin care i s-a respins ultima contestație la executare.


Acțiunea lui are la bază o hotărâre a autorităților din Antananarivo prin care se arătă extrădarea fostului primar din Madagascar nu ar fi fost realizată cu respectarea procedurii în vigoare.
Citește și

Radu Mazăre, achitat pentru luare de mită! Un an de la suspendarea dosarului campusului social Henri Coandă, din Constanța

Apropiat al lui Radu Mazăre!
Avraham Morgenstern ar putea răspunde pentru situația Shapir Structures SRL


Dosarul Retrocedărilor
U.A.T. Municipiul Constanța a intentat acțiune civilă pentru recuperarea prejudiciului

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii