Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:07 14 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre, condamnat cu executare, într-un alt dosar, în primă instanță. S-a stabilit primul termen în apel

ro

11 Jul, 2020 00:00 3174 Marime text
  • Primul termen în judecarea apelului a fost fixat pentru data de 21 septembrie, de la ora 9.00.
  • Fostul edil se află închis în penitenciar, în executarea pedepsei definitive pe care a primit-o în Dosarul Retrocedărilor.
  • Prima instanță ce a judecat cazul a decis să confiște de la Radu Mazăre și de la afacerist câte 20.410.256,8
Dosarul în care fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a primit o pedeapsă inițială de nouă ani și zece luni de detenție continuă la Curtea Supremă a României. Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au fixat primul termen în judecarea apelului pentru data de 21 septembrie, de la ora 9.00.
Amintim că fostul edil se află închis în penitenciar, în executarea pedepsei definitive pe care a primit-o în Dosarul Retrocedărilor din Constanța, de nouă ani de detenție.
Pentru a reveni la procesul programat să continue în luna septembrie, în același dosar, omul de afaceri constănțean Sorin Strutinsky a primit și el verdictul „vinovat“, fiind condamnat la ispășirea unei pedepse de șapte ani și zece luni de închisoare.

Acuzații de mită


Totodată, prima instanță ce a judecat cazul a decis să confiște de la Radu Mazăre și de la afacerist câte 20.410.256,8 lei și a menținut sechestrul instituit asupra bunurilor acestora.
Amintim că, în acest dosar, procurorii Direcției Naționale Anticorupție îl acuzau pe fostul primar de luare de mită, iar pe afaceristul Sorin Strutinsky – de complicitate la luare de mită.
Sentința pronunțată de prima instanță a fost contestată atât de Radu Mazăre și de Sorin Strutinsky, cât și de către Direcția Națională Anticorupție.
Cazul a ajuns în atenția magistraților Curții Supreme, la Completul de 5 Judecători.

Citește și:

Radu Mazăre, nouă ani. Nicușor Constantinescu, zece ani. Sorin Strutinsky, „eminența cenușie a echipei“ a luat ieri zece ani și opt luni de închisoare (document)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii