Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:52 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patronii de la New Grains Group s-au reunit în Arestul IPJ Constanţa

ro

14 Feb, 2012 00:00 4770 Marime text
03Stanei-camioanecereale.jpgDoi afacerişti au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului Constanţa, fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani, şantaj şi lipsire de libertate. Vizaţi de ancheta oamenilor legii sunt Petrică Cristian Ene şi Adrian Stănei, dar şi Vasile Ghiocel Dragomir, ultimul cercetat pentru complicitate la şantaj şi lipsire de libertate. Conform Vrajitorul.eu, Petrică Cristian Ene şi Adrian Stănei conduc SC New Grains Group SRL. În luna octombrie 2011, postul de ştiri „Antena 3" a dat publicităţii un reportaj „În premieră" - „Mafia cerealelor. Drumul grâului şi al banilor în Portul Constanţa", unde a apărut şi numele lui Stănei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au propus, pe data de 10 februarie, luarea măsurii arestării preventive faţă de Cristian Petrică Enea şi Adrian Stănei. Cei doi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj, lipsire de libertate, participaţie improprie la omisiunea înregistrării în evidenţele contabile ale SC Blade Tessa SRL Cobadin a veniturilor obţinute de această societate, participaţie improprie la contrafacerea unei facturi fiscale. Mai mult decât atât, continuă procurorii, cei doi s-ar face vinovaţi şi de complicitate la sustragerea de la efectuarea verificărilor financiar-contabile prin formularea de declaraţii inexacte cu privire la sediul social declarat al SC Blade Tessa SRL Cobadin, de două infracţiuni de spălare de bani şi cesionarea fictivă de părţi sociale, în referire la SC „NGG" SRL Constanţa. De asemenea, procurorii au cerut arestarea şi lui Ghiocel Vasile Dragomir, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate şi complicitate la infracţiunile de şantaj care ar fi fost săvârşite de Enea şi Stănei. Faţă de ultimii doi inculpaţi s-a reţinut că, în data de 17-18 septembrie 2009, împreună cu inculpatul Ghiocel, ar fi lipsit de libertate şi ar fi constrâns prin ameninţare, părţile vătămate R.B. şi M.R., în scopul dobândirii, în mod injust a sumei de câte 300.000 de lei de la fiecare parte vătămată. „De asemenea, cei doi inculpaţi au determinat partea vătămată M.R. să vândă prin act autentic unuia dintre inculpaţi un apartament situat în zona Mamaia Nord din Constanţa, ascunzând adevărata provenienţă a naturii bunului, au constrâns partea vătămată R.L., prin acte de ameninţare, în scopul dobândirii în mod injust a sumei de 300.000 de lei şi au reuşit obţinerea de la acesta a sumei de 41.170 de euro, ca urmare a unui împrumut contractat de această parte vătămată de la o bancă din municipiul Constanţa", se mai arată în informarea anchetatorilor. Tot potrivit acestora, cei doi inculpaţi, alături de altă persoană, ar fi determinat un terţ să înfiinţeze SC Blade Tessa SRL Cobadin în scopul derulării de operaţiuni comerciale ilicite cu consecinţa sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale către stat. În acest sens, indivizii l-ar fi determinat pe administratorul acestei societăţi să completeze, cu date nereale, o factură fiscală pentru a crea o aparenţă de legalitate sumei de 300.000 de lei în conturile SC Blade Tessa SRL Cobadin.

Ene şi Stănei, parteneri

După cum arătam mai sus, Vrajitorul.eu informează că Petrică Cristian Ene şi Adrian Stănei conduc SC New Grains Group SRL, cu sediul pe Şoseaua Mangaliei. Firma a fost deschisă de Adrian Stănei şi de Lavinia Gina Manea, a avut sediul social în Constanţa pe strada Baba Novac, iar ca domeniu de activitate „comerţ cu ridicata cu produse agricole brute şi cu animale vii" - activitate principală: „comerţ cu ridicata cu cereale, seminţe şi furaje". În 2006, Gina Lavinia Manea a ieşit din firmă, cesionându-şi cele zece părţi sociale, cu titlu gratuit, către Pertrică Cristian Enea. Ulterior, în SC New Grains Group SRL a intrat şi Radu Moisoiu, acesta părăsind unitatea anul trecut şi lăsându-l în locul său pe Valerian Dumitru Sarghie. Adrian Stănei a înfiinţat, în 2005, alături de Florin Vesa, şi SC Vesad Agro Invest SRL, cu sediul social în Constanţa, pe strada Baba Novac. Domeniul principal de activitate al unităţii a fost stabilit la vremea respectivă la „comerţ cu ridicata cu produse agricole brute şi cu animale vii", activitatea principală fiind „comerţ cu ridicata cu cereale, seminţe şi furaje". SC Blade Tessa SRL Cobadin este condusă de Radu Bogdan şi are domeniul principal de activitate „comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate" - activitatea principală „comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun".

Ti-a placut articolul?

Comentarii