Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:18 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Până la Curtea Constituţională Angajatul de la SPIT, arestat pentru corupţie, coleg în dosare cu nume grele din administraţia publică

ro

23 Apr, 2012 01:01 2029 Marime text
Spit_-_arestati.jpgDe menţionat că în dosarul cu numărul unic 6799/118/2011, Tribunalul Constanţa a sesizat Curtea Constituţională asupra unei excepţii de neconstituţionalitate, ulterior respingând acţiunea cauzei ca neîntemeiată

Adrian Cosmin Sporea, angajat al Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local Constanţa, şi Teodor Sorin Tănase, patron de firmă specializată în înmatriculări auto, ambii arestaţi de magistraţii Tribunalului Constanţa, nu au atacat decizia instanţei prin care au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv. Cel puţin asta arată Portalul instanţelor de judecată, potrivit căruia salariatul SPIT cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals material în înscrisuri oficiale, apare în câteva dosare aflate pe rolul instanţelor de la Constanţa. În aceste dosare apar mai multe nume ale celor care se află în administraţia publică, ca de exemplu Constantin Babuş, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Constanţa şi Dayan Fetislam, fostul directorul executiv al Direcţiei Corp Control din cadrul Primăriei Constanţa, actual şef al Serviciului Disciplină în Construcţii şi Afişaj Stradal din cadrul Poliţiei Locale.

cap_4.jpg

Pe data de 20 aprilie, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 4152/118/2012 cu obiect „propunere de arestare preventivă a inculpatului", cauză în care Adrian Cosmin Sporea şi Teodor Sorin Tănase au avut calitatea de inculpaţi. La finele şedinţei, instanţa a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, dispunând arestarea preventivă a celor doi inculpaţi. Sporea şi Tănase vor sta în arest pentru o perioadă de 29 de zile, cu începere de la 20 aprilie până la 18 mai. Portalul instanţelor de judecată informează că, până la acest moment, cei doi nu au atacat decizia Tribunalului. După cum arătam mai sus, Adrian Cosmin Sporea, angajat al Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local Constanţa, nu este pentru prima dată în faţa judecătorilor. Numele acestuia apare în câteva dosare aflate pe rolul instanţelor de la Constanţa, cauze în care apar mai multe nume ale celor care se află în administraţia publică. În majoritatea dosarelor, părţile au fost: Sindicatul Liber al Salariaţilor din Administraţia Publică (recurent), Primarul Municipiului Constanţa (intimat), Consiliul Local al Municipiului Constanţa (intimat) şi Municipiul Constanţa prin primar (intimat). Alături de Sporea, într-un astfel de dosar, figurează şi Constantin Babuş, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Constanţa, dar şi Dayan Fetislam, fostul directorul executiv al Direcţiei Corp Control din cadrul Primăriei Constanţa, actual şef al Serviciului Disciplină în Construcţii şi Afişaj Stradal din cadrul Poliţiei Locale. Lista poate continua cu Maria Magdalena Bonciu - auditor în cadrul Serviciului Audit Public Intern, dar şi cu inspectori şi poliţişti locali. De menţionat că în dosarul cu numărul unic 6799/118/2011, Tribunalul Constanţa a sesizat Curtea Constituţională asupra unei excepţii de neconstituţionalitate, ulterior respingând acţiunea cauzei ca neîntemeiată.

Bani pentru acte false

Amintim că salariatul SPIT este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals material în înscrisuri oficiale, în timp ce Tănase este acuzat de dare de mită, instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale, toate infracţiunile reţinute în sarcina celor doi fiind comise în formă continuată. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa spun că Sporea ar fi primit bani pentru eliberarea unor certificate fiscale contrafăcute. Apoi, Tănase ar fi utilizat actele în mod fraudulos la înmatricularea unor autovehicule pentru diferiţi beneficiari.

Ti-a placut articolul?

Comentarii