Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opt autobuze blocate, maşini distruse şi mai mulţi răniţi Poliţia Rutieră atrage atenţia cu privire la riscurile vitezei pe polei

ro

07 Feb, 2012 00:00 1349 Marime text
Lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa au avut ieri în atenţie mai multe evenimente rutiere, care s-au soldat cu vătămarea corporală a câtorva persoane, dar şi cu pagube materiale. Din fericire, nimeni nu a fost grav rănit. Reprezentanţii Poliţiei Rutiere recomandă conducătorilor auto să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei), şi să circule cu o viteză care să nu depăşească 30km/h în localităţi şi 50km/h în afara lor, când partea carosabilă este acoperită cu, gheaţă, polei, mâzgă sau zăpadă bătătorită.

Printre primele accidente de ieri a fost cel înregistrat aproape de ora 09.00, când, potrivit poliţiştilor, Ioana M., de 26 de ani, din Constanţa, a condus un automobil dinspre Agigea către Lazu. În momentul în care a ajuns la kilometru 8, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile meteo, şoferiţa a pătruns pe contrasens şi a lovit o Dacia Logan condusă de Adrian K., de 69 de ani. În urma impactului, Loganul a fost proiectat într-un Ford condus de Gabriela A., de 51 de ani. Astfel, a rezultat vătămarea corporală uşoară a două persoane, pasagere în Logan, respectiv: Joiţa B., de 57 de ani, şi Mihaela P., de 57 de ani. Acestea au fost preluate de un echipaj al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Constanţa şi duse la Spitalul Clinic Judeţean. Tot ieri şi tot din pricina poleiului, opt autobuze au rămas blocate la câţiva kilometri distanţă de municipiul Mangalia, aproape de localitatea Cotu Văii. Maşinile au fost repuse în circulaţie graţiei intervenţiei unui utilaj care a împrăştiat material antiderapant. La rândul lor, reprezentanţii Serviciului Rutier Constanţa recomandă conducătorilor auto să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei), să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara lor, când partea carosabilă este acoperită cu, gheaţă, polei, mâzgă sau zăpadă bătătorită şi să folosească corespunzător atât sistemul de iluminare, semnalizare cât si cel de climatizare şi dezaburire. Mai mult decât atât, conducătorii auto trebuie să păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a preveni producerea unei coliziuni atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile, să nu bruscheze comenzile şi să folosească cu preponderenţă frâna de motor, iar în zilele cu ploi, lapoviţă sau ninsoare să acţioneze din timp ştergătoarele de parbriz. Şoferii trebuie să fie foarte atenţi în apropierea marcajelor pietonale, să nu aibă în timpul mersului preocupări de natură a-i distrage în mod periculos atenţia (să caute acte, să umble la casetofon, să vorbească la telefon). „În situaţia unor căderi masive de zăpadă care vor impune închiderea sau restricţionarea temporară a accesului pe anumite drumuri, să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri, sau a semnalizării corespunzătoare", au conchis reprezentanţii Poliţiei Rutiere Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii