Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:42 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Oficial de la DIICOT referitor la percheziţiile din Constanţa, de pe străzile Avram Iancu, Sarmisegetuza şi Atelierelor (galerie foto)

ro

12 Apr, 2017 13:03 3953 Marime text
Ieri, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și  Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate - Porturi Maritime Constanța, au efectuat 20 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa, în cadrul unei acţiuni vizând  destructurarea a trei grupuri infracţionale organizate specializate în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc în mod ilicit pentru consum propriu, precum și efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
 
Potrivit DIICOT, „există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2015, pe raza judeţului Constanţa,  trei grupuri de persoane, organizate pe baza relaţiilor generate de interese financiare şi de rudenie, ori convieţuire, au creat rețele de distribuție a substanțelor cu proprietăți psihoactive (”etnobotanice”) și a drogurilor de risc (cannabis) către numeroase persoane, în special tineri”.
 
Cu ocazia percheziţilor efectuate, au fost identificate şi ridicate o cultură indoor de cannabis, droguri de risc (cannabis, Xanax), aproximativ 1300 gr substanță vegetală susceptibilă a avea proprietăți psihoactive, dispozitive de preparare, porționare și ambalare a dozelor de droguri, precum şi sume de bani în valoare totală de peste 75600 lei.
 
Pe baza probatoriului administrat în cauză, procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Constanța au dispus reţinerea a 26 de inculpaţi ce urmează a fi prezentaţi Tribunalului   Constanța cu propunerea de a se lua împotriva acestora măsura preventivă a arestării.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
 
Acţiunea s-a efectuat cu sprijinul I.P.J. Constanța - Serviciul de Acțiuni Speciale și Serviciul Criminalistic, precum şi a Grupării de Jandarmi Mobile ”Tomis” Constanța.
 
Pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Reamintim că descinderi au avut loc pe străzile Avram Iancu, Atelierelor și Sarmisegetuza din muncipiul Constanța.

UPDATE 1, ora 13.33

Şi IPJ Constanţa a trimis, pe adresa redacţiei ZIUA de Constanţa, un comunicat privind percheziţiile de ieri:

"În urma a 20 de percheziții efectuate în Constanța, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și  procurorii D.I.I.C.O.T, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au descoperit și ridicat o cultură indoor de cannabis, plante de cannabis, Xanax, aproape 1,3 kg. de substanță vegetală susceptibilă a avea proprietăți psihoactive, dispozitive de preparare, porționare și ambalare a drogurilor și 75.600 de lei.
 
La data de 11 aprilie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și cei ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.–S.T. Constanța, au efectuat 20 de percheziții ce au vizat trei grupări infracționale care comercializau ,,etnobotanice” și cannabis, în Constanța.
 
În urma perchezițiilor domiciliare a fost descoperită o cultură indoor de cannabis, cannabis, Xanax, peste aproape 1,3 kg. de substanță vegetală susceptibilă a avea efecte psihoactive, dispozitive de preparare, porționare și ambalare a dozelor de droguri, 75.600 de lei, precum și alte mijloace de probă de interes pentru cauză.
 
45 de persoane au fost conduse la la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța în vederea continuării cercetărilor.
 
Pe baza probatoriului administrat în cauză, procurorii au dispus continuarea urmăririi penale față de 26 persoane, totodată fiind luată măsura preventivă a reținerii pe durata a 24 ore față de toate persoanele, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc în mod ilicit pentru consum propriu, precum și efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
 
Persoanele reținute urmează a fi prezentate la Tribunalul Constanța cu propunerea de arestare preventivă.
 
La activități au participat polițiști ai I.P.J. Constanța, precum și luptători ai G.M.J Tomis Constanța.
 
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române."


Sursa foto: ZIUA de Constanţa + Poliţia Română


Citeşte şi
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii