Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:50 31 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial Corpul de Control al MAI, verificări la Constanța legat de cazul copiilor de la Școala 29 (video)

ro

05 Oct, 2020 14:10 1677 Marime text


Verificările Corpului de Control al MAI sunt în curs de desfășurare, astăzi, 5 octombrie 2020, la Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța, după cazul celor opt copii luați din curtea Școlii nr. 29 „Mihai Viteazu“ Constanța și amendați la sediul Poliției, de către polițiștii Secției 2 Constanța.

Cu privire la aceste verificări, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române au făcut următoarele precizări, pentru ZIUA de Constanța:

„Referitor la situația aplicării a 8 sancțiuni contravenționale unor elevi, de către polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Centrul de Informare și Relații Publice al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus efectuarea de verificări, cu privire la modul de intervenție al polițiștilor din Constanța, prin Corpul de Control al Ministrului, la finalizarea cărora se vor dispune măsurile legale care se impun.

Din datele comunicate public de I.P.J. Constanța, a reieșit că:

Pentru unitatea de învățământ la care se face referire, la nivelul Secției 2 Poliție Constanța, au fost înregistrate 4 sesizări scrise și 5 telefonice, dintre care 3 prin apel 112, cu privire la faptul că se tulbură ordinea și liniștea publică a locatarilor.

Astfel, în cursul zilei de 2 octombrie a.c., în jurul orei 20.20, polițiști din cadrul Secției 2 au legitimat 8 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, care se aflau în curtea instituției de învățământ, încălcând normele legale de acces.

Polițiștiștii au procedat la înștiințarea tinerilor în cauză despre faptul că vor fi conduși la sediul poliției în vederea legitimării și luării măsurilor legale.  


Aceștia au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 250 de lei, fiecare, pentru pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în incinta instituției de învățământ, fără a avea acordul școlii pentru folosirea terenului de sport după terminarea cursurilor.

Totodată, polițiștii le-au reamintit acestora despre responsabilitatea privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor“

La rândul lor, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța au precizat că, mai ales în cursul acestui sezon estival, dar și în ultimele zile, au existat mai multe sesizări din partea referitoare la Școala nr. 29.

De asemenea, aceștia au explicat că minorii găsiți în curtea școlii, în seara de 2 octombrie 2020, nu au fost duși la sediul poliției cu duba, ci cu autospeciale aflate în dotarea IPJ Constanța, de tip autoturism.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii