Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numărul cercetaţilor a ajuns la patru Angajatul de la SPIT, acuzat de corupţie, face recurs pentru libertate

ro

25 Apr, 2012 02:09 1333 Marime text
spit_spit.jpg„Din datele de anchetă a reieşit că inculpatul funcţionar public plăsmuia certificatele fiscale la calculatorul personal de la domiciliu, cu ocazia percheziţiei în locuinţa sa fiind găsită de altfel o ştampilă cu impresiunea Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local Constanţa"

Angajatul Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local, arestat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru luare de mită, fals în înscrisuri oficiale şi abuz în serviciu, vrea să scape de cătuşe. Acelaşi sentiment îl are şi colegul de dosar al salariatului SPIT arestat alături de el, cei doi atacând decizia Tribunalului prin care s-a hotărât arestarea lor. Cauza celor doi se va afla joi, de la ora 10.00, pe masa magistraţilor Curţii de Apel Constanţa. Foarte interesant, Sporea şi Tănase nu sunt singurii cercetaţi în acest dosar. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au mai luat în colimator alţi doi patroni de firme specializate în înmatriculări auto. Momentan, cei doi nu au nicio interdicţie şi sunt cercetaţi în stare de libertate.

Pe data de 20 aprilie, pe rolul Tribunalul Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 4152/118/2012, cu obiect „propunere de arestare preventivă a inculpatului", cauză în care Adrian Cosmin Sporea şi Teodor Sorin Tănase sunt inculpaţi. În aceeaşi zi, instanţa de judecată a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, dispunând arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pe o perioadă de 29 de zile, cu începere de la 20 aprilie până la 18 mai. De altfel, în seara zilei de 19 aprilie, procurorii au dispus reţinerea pe timp de câte 24 de ore faţă Sporea şi Tănase. Salariatul de la SPIT este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals material în înscrisuri oficiale, iar Tănase pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale, toate infracţiunile reţinute în sarcina celor doi inculpaţi fiind comise în formă continuată. Joi, Curtea de Apel Constanţa va judeca recursul formulat ce cei doi inculpaţi împotriva deciziei Tribunalului, instanţă care a decis arestarea lor pentru 29 de zile. După cum arătam şi mai sus, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa mai cercetează în acest dosar alţi doi patroni de firme specializate în înmatriculări auto, însă, la aceste momente cei doi învinuiţi nu au nicio interdicţie şi sunt cercetaţi în stare de libertate. Organele de anchetă au mai spus că, în perioada octombrie 2011 - ianuarie 2012, Sporea ar fi primit, în cinci rânduri, diferite sume de bani, între 250 şi 300 de lei, de la coinculpatul Tănase. În schimbul banilor, angajatul SPIT ar fi întocmit şi eliberat certificate fiscale contrafăcute. „Din datele de anchetă a reieşit că inculpatul funcţionar public plăsmuia certificatele fiscale la calculatorul personal de la domiciliu, cu ocazia percheziţiei în locuinţa sa fiind găsită de altfel o ştampilă cu impresiunea Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local Constanţa", au conchis procurorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii