Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu are voie să se apropie de colegii din dosarul „Caratană" Liviu Ghiorţu, pus în libertate. Fără arme, evenimente ori spectacole

ro

06 Oct, 2012 03:09 1656 Marime text
Tribunalul Constanţa a decis cercetarea în stare de libertate a lui Liviu Ghiorţu, unul dintre cei trei bărbaţi cercetaţi în dosarul presupusei mite electorale de la Mihail Kogălniceanu. Ieri, instanţa de judecată a hotărât să respingă recursul formulat de procurori împotriva deciziei Judecătoriei Constanţa din data de 2 octombrie, când s-a hotărât înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatului cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, Mihail Kogălniceanu.

Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi localitatea, Liviu Ghiorţu va trebui să se prezinte la instanţa de judecată ori de cate ori este chemat, să se prezinte la secţia de poliţie în a cărei rază teritorială locuieşte conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme, să nu se deplaseze la evenimente, spectacole şi alte acţiuni la care participă mai multe persoane din cadrul localităţii. Mai mult decât atât, bărbatul nu are voie să se apropie de martorii din dosar, să nu se apropie de coinculpaţii Daniel Bîrcu, şi Laurenţiu Ştefan Caracostea, de Mihăiţă Caratană, Mişu Caratană, Dumitru Mitrenga, Paul Vangner, Vasile Belu, Florin Belu, Ion Vişan, Hristu Puiu şi Vasilică Bulai. De asemenea, Ghiorţu nu trebuie să comunice cu cei mai sus precizaţi direct sau indirect. Rămâne de văzut cum vor putea continua magistraţii Judecătoriei Constanţa procesul în care fraţii Caratană sunt judecaţi alături de alte persoane, printre care se află şi Liviu Ghiorţu, într-o cauză în care procurorii spun că nişte ciobani ar fi fost răpiţi şi forţaţi să muncească prin înfometare şi violenţe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii