Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:35 21 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu, veste proastă de la judecătorii Curţii Supreme (rechizitoriu)

ro

12 Apr, 2016 00:00 2756 Marime text
Dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa, în care Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat, în primă instanţă, la 3,6 ani de închisoare cu executare, rămâne pe rolul Curţii de Apel Constanţa.
 
Ieri, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României au respins cererea şefului CJC de strămutarea a judecării cauzei mai sus precizate. Decizia Curţii Supreme este definitivă.
 
Dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa se află pe masa judecătorilor Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase, din Curtea de Apel Constanţa. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 14 aprilie.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa
 

În prezent, Nicuşor Constantinescu este judecat în: Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008 (1), pentru presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, din aprilie 2014 (2), în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015 (3), în dosarul celor 19 persoane (persoane fizice şi juridice) acuzate de un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român, din noiembrie 2014 (4), şi în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol (5). Ultimele patru dosare au fost instrumentate de procurorul Andrei Bodean, din DNA Constanţa.
 
Mai departe, şeful CJC este judecat, într-un alt dosar, al şaselea, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP Constanţa), din mai 2014, cauza fiind instrumentată de Dana Ana, procuror al DNA Bucureşti.

Ti-a placut articolul?

Comentarii