Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:36 18 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu, încă o operaţie şi vine acasă Arestarea şefului suspendat al CJC va fi decisă joi (rechizitorii)

ro

03 Sep, 2014 00:00 1239 Marime text
Judecătoarea Iulia Cezara Suciu, de la Tribunalul Constanţa, se va pronunţa joi în dosarul în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie cer arestarea preventivă a lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa. Marius Mocanu, unul dintre cei doi avocaţi ai lui Nicuşor Constantinescu a declarat că, în această perioadă, preşedintele suspendat al CJC ar putea fi supus unei noi intervenţii chirurgicale, după care s-ar putea întoarce în ţară. De menţionat că Nicuşor Constantinescu mai are un mandat de arestare emis pe numele său de judecătorii bucureşteni.
 
„Nu se poate susţine că Nicuşor Constantinescu s-a ascuns sau a fugit, în contextul în care este de notorietate faptul că acesta a plecat (n.r. în Statele Unite ale Americii) cu permisiunea organelor judiciare. (...) Această soluţie (n.r. stabilită pentru data de 4 septembrie) ar trebui să fie strict pe probele, pe obligaţiile existente, faţă de persoana domnului Constantinescu, în acest dosar”, a mai spus avocatul Mocanu. Tot potrivit acestuia, „chiar în situaţia în care domnul Constantinescu va fi extrădat, sau s-ar întoarce de bună voie, hotărârea care a fost pronunţată cu privire la arestare nu-şi produce efectele în mod imediat”. „Dânsul va fi adus în faţa unui judecător, care va analiza, din nou, conformarea mandatului de arestare preventivă (...) Medicii i-au recomandat (n.r. lui Nicuşor Constantinescu) să nu depăşească limitele teritoriale ale SUA. Viaţa i-ar putea fi pusă în pericol”, potrivit lui Marius Mocanu.
 
Oricare va fi decizia de joi a Tribunalului Constanţa, ea va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. De altfel, Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, „se va afla“, pe data de 16 septembrie, şi în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti. Şi asta pentru că Nicuşor Constantinescu a atacat o decizie a Tribunalului Bucureşti. Mai precis, pe data de 13 august, judecătorii au dispus începerea judecăţii cauzei în care şeful suspendat al CJC a fost deferit justiţiei alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.
 
Amintim că Nicuşor Daniel Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, pe data de 25 aprilie, pentru abuz în serviciu în formă continuată. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

De asemenea, pe data de 27 mai, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată, sub control judiciar, într-o altă cauză, şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al RAJDP Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

Dosarul se află pe rolul Tribunalului Bucureşti.
 
Conform DNA, judecarea lui Nicuşor Constantinescu în cauza aflată pe rolul Tribunalului Constanţa nu se va putea desfăşura decât în condiţiile existenţei unui mandat de arestare distinct faţă de cel deja dispus, care să se raporteze la starea de fapt din dosarul trimis Tribunalului Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii