Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:28 26 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu cere să fie pus în libertate. Decizia finală, luată azi (rechizitorii)

ro

08 Jul, 2016 00:00 1692 Marime text


Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), a atacat decizia Luisei Emanuela Dragomir, judecător al Tribunalului Bucureşti, care i-a respins ca nefondată cererea de revocare a măsurii arestării preventive, respectiv de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar.
 
Contestaţia fostului şef al CJC va fi analizată azi, la Curtea de Apel Bucureşti. Decizia de azi va fi definitivă.
 
În acest dosar, Luisa Emanuela Dragomir l-a condamnat pe Nicuşor Constantinescu la şase ani de închisoare. Adrian George Gâmbuțeanu, fostul director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, a luat patru ani, cinci luni şi zece zile de detenţie. Deciziile nu au fost definitive, ele fiind deja atacate la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Într-un alt dosar, judecătorii Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase, din Curtea de Apel Constanţa, l-au condamnat pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa la cinci ani de închisoare cu executare. Sentinţa a fost una definitivă şi a fost pronunţată în dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa.
 
În prezent, Nicuşor Constantinescu este judecat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008, Dosarul Fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015, în dosarul celor 19 persoane (fizice şi juridice) acuzate de un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român, din noiembrie 2014, şi în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol. Mai departe, şeful CJC este judecat, într-un alt dosar, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, din mai 2014.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii