Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Echipamente medicale în valoare de 15 milioane euro, achiziționate pentru Armata României

ro

15 May, 2020 21:38 1668 Marime text

Aproximativ 200 de tone de materiale și echipamente medicale în valoare de 15 milioane euro au fost achiziționate de MApN, prin Agenția NATO pentru Sprijin și Achiziții (NATO Support and Procurement Agency – NSPA), prin intermediul mecanismelor de achiziție ale acestei agenții, precizează MApN, printr-un comunicat emis.

Materialele, destinate pentru limitarea efectelor generate de pandemia COVID-19 în România constau în: termometre, măști chirurgicale, măști tip FFP2, ochelari de protecție, combinezoane, halate impermeabile, protecție încălțăminte, șorțuri impermeabile și mănuși chirurgicale. Produsele vor fi plătite și aduse în țară în mai multe etape, potrivit unui calendar de livrare coordonat cu NSPA de Statul Major al Forțelor Navale și Direcția Medicală, cu sprijinul SMAp, care se va derula în perioada mai – noiembrie 2020.


Echipamentele au fost achiziționate prin mecanismele specifice parteneriatelor NSPA în scopul urgentării procesului de procurare a acestui tip de materiale necesare unităților militare și structurilor medicale din compunerea Ministerului Apărării Naționale.

NSPA asigură achiziția, în mod centralizat, pentru toate statele membre NATO și partenere, inclusiv pentru Structura de Comandă a NATO și, în contextul efortului global de luptă împotriva pandemiei COVID-19, agenția pune la dispoziția aliaților și partenerilor capacitățile de asigurare a sprijinului pentru efectuarea achizițiilor de materiale sanitare, precum și pentru suportul logistic de aducere a acestora la locurile de distribuție.

NSPA nu se află pe poziția de competitor cu alte agenții sau departamente naționale de achiziții, ci are rolul de a veni în sprijinul acestora și de a fi la dispoziția membrilor cu drepturi depline pentru toate problemele care pot apărea pe timpul derulării contractelor.

Materialele au fost procurate la prețuri de producător, la care s-au adăugat costurile administrative generate de plata personalului NSPA implicat în efectuarea acestor achiziții.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii