Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kaidu Osman, trimis în judecată Medic rezident ginecolog, suspectat că a luat mită pentru efectuarea unui chiuretaj (document)

ro

05 Nov, 2014 00:00 10905 Marime text
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi instituirea controlului judiciar, pe data de 3 noiembrie, faţă de inculpatul Kaidu Osman, în vârstă de 29 de ani, din Medgidia, medic rezident ginecolog la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
 
Anchetatorii au precizat că, în seara zilei 2 noiembrie, la spital, inculpatul i-a pretins unei paciente suma de 200 de euro pentru a-i efectua o intervenţie chirurgicală de chiuretaj medical de necesitate. Pacienta a încercat să îi dea doar 50 de lei, dar medicul i-a spus acesteia că suma este insuficientă şi a trimis-o acasă să se pregătească pentru operaţie şi să aducă banii pretinşi.
 
În dimineaţa zilei de 3 noiembrie, femeia l-a denunţat, iar lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Constanţa, delegaţi de procuror, l-au depistat în flagrant pe Kaidu Osman, după ce a primit suma de 200 de lei de la denunţătoare.
 
În cursul zilei de ieri, s-a dispus trimiterea în judecată a medicului, urmând ca procedura de cameră preliminară să fie realizată la Tribunalul Constanţa.
 
„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, instituirea controlului judiciar sau trimiterea în judecată, reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil“, au declarat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
Contactat telefonic, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Dănuţ Căpăţînă, a declarat: „Am fost informat de Parchet. Mai departe, e treaba lor să îşi facă datoria.“
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii