Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:45 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

I-a judecat pe greii Constanţei Magistratul care a băut cafea cu Traian Băsescu a luat peste un deceniu de temniţă (rechizitoriu + document)

ro

25 Apr, 2015 00:00 1977 Marime text
Stan Mustaţă, fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti, unul dintre foştii magistraţi ai Dosarului Retrocedărilor din Constanţa, a fost condamnat, ieri, la zece ani şi opt luni de închisoare, cu executare. Judecătoarea Codruţa Strîmb, din Curtea de Apel Bucureşti, l-a găsit vinovat pe Mustaţă de constituirea unui grup infracţional organizat, de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, de luare de mită în formă continuată, dar şi de trafic de influenţă.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, despre Stan Mustaţă, fostul şef al Secţiei I penale din Curtea de Apel Bucureşti, s-a vehiculat că ar fi unul dintre cei doi magistraţi care s-au întâlnit la cafea cu preşedintele României, Traian Băsescu, la Cotroceni. Potrivit ziuanews.ro, întâlnirea a avut loc înainte de numirea judecătoarei Livia Stanciu în funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a judecătoarei Aida Popa ca vicepreşedinte al instanţei supreme. Mustaţă a fost unul dintre cei cinci foşti judecători ai Dosarului Retrocedărilor din Constanţa, trimis spre soluţionare Curţii de Apel Bucureşti încă din luna octombrie 2008. Printre inculpaţii acestui dosar se află Radu Ştefan Mazăre, primarul suspendat al Primăriei Constanţa, şi Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa. Rechizitoriul cauzei poate fi citit accesând secţiunea „Documente“.

Cu executare pentru un fost grefier

Revenind la condamnarea lui Stan Mustaţă, în cauză, judecătoarea Codruţa Strîmb, din Curtea de Apel Bucureşti, i-a aplicat Marianei Curea, fost grefier al Curţii de Apel Bucureşti, pedeapsa de patru ani şi patru luni de închisoare, cu executare, iar lui Ion Boraciu, nouă ani de detenţie. Asta în timp ce Florian Alexandru a fost osândit la şase ani şi patru luni de închisoare, în timp ce Ciprian Moraru, din Constanţa, a primit doi ani de închisoare.
 
Pedepsele aplicate de Codruţa Strîmb nu sunt definitive, ele putând fi atacate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Comunicatul DNA privind dosarul judecătorului Stan Mustaţă poate fi citit accesând secţiunea „Documente“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii