Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotărâre definitivă pentru Tudorel Calapod, fostul primar din Năvodari (rechizitoriu)

ro

17 Oct, 2015 00:00 3218 Marime text
Decizie definitivă pentru Tudorel Calapod, fostul primar al oraşului Năvodari. Ieri, judecătorii Ciprian Coadă şi Damian Mitea, din Curtea de Apel Constanţa, i-au respins lui Calapod cererea de revizuire a dosarului în care a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în cauza privind depozitul de deşeuri pe care voia să îl construiască în localitate firma italianului Roberto Vincentelli.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
Calapod a fost acuzat că ar fi sprijinit Ecological Center în obţinerea acordului de mediu privind construirea unui depozit de deşeuri toxice şi periculoase pe raza oraşului Năvodari.
 
Fostul primar din Năvodari a fost deferit Justiţiei, aproape de jumătatea lunii septembrie 2011, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, alături de Roberto Vincentelli, dar şi de Manuela Ştefania Marinescu, administratorul firmei Ecological Center SA Năvodari. Cei trei au fost condamnaţi definitiv de Maricela Cobzariu, Lucian Macavei şi Ilie Aurel, judecători au Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Într-un alt dosar, Calapod este judecat, alături de alte persoane, de Laura Monica Tănase, din Tribunalul Constanţa. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 23 octombrie.
Citeşte şi 
 
Cine l-a condamnat la închisoare pe fostul primar din Năvodari, Tudorel Calapod

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Tudorel Calapod, fostul primar al oraşului Năvodari (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii