Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:02 24 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tudorel Calapod şi Stere Sponte, condamnaţi la câte patru ani de închisoare. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel

ro

20 Apr, 2017 00:00 5461 Marime text
Dosarul în care Tudorel Calapod, fostul primar al oraşului Năvodari, Stere Sponte, fost consilier local în cadrul Consiliului Local Năvodari, au fost condamnaţi la câte patru ani de închisoare cu executare, în primă instanţă, a ajuns la Curtea de Apel Constanţa. Tot în prezenta cauză, Violeta Gulelis, evaluator autorizat, a primit trei ani cu suspendare sub supraveghere.
 
Primul termen în apelul dosarului a fost stabilit pentru data de 18 mai. Oricare va fi decizia Curţii de Apel Constanţa, aceasta va fi definitivă.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA arată că, în calitate de primar al oraşului Năvodari, în perioada 12.01.2006 - 25.10.2006, inculpatul Calapod Tudorel, cu sprijinul inculpatei Gulelis Violeta, evaluator autorizat, şi al unui alt inculpat, ar fi stabilit, „cu intenţie, o valoare diminuată faţă de valoarea reală, de doar 11,45 de euro/mp fără TVA, în cadrul contractului de vânzare-cumpărare din data de 25.10.2006 a suprafeţei de 29.962,17 mp aparţinând domeniului privat al Oraşului Năvodari încheiat cu SC Hars SRL Constanţa (teren situat pe malul mării, în zona Mamaia Nord - Camping Pescăresc)“.
 
Şi asta „în condiţiile în care valoarea de piaţă a terenului concesionat, stabilită prin expertiza dispusă în cauză, era de 17,21 euro/mp fără TVA la data de 3.07.2006 (data întocmirii procesului-verbal de negociere de către comisia de licitaţie pentru vânzarea terenului către SC Hars SRL)“, conform rechizitoriului.
 
„În acest fel, a rezultat un prejudiciu adus Consiliului Local Năvodari de 5,76 de euro/mp fără TVA şi total de 172.582,1 euro fără TVA, în scopul obţinerii, în favoarea SC Hars SRL Constanţa, a aceleiaşi sume de bani necuvenite. (…) Vânzarea terenului suplimentar faţă de cel din măsurători, de 1.962,17 mp, identificat în urma măsurătorilor cadastrale ale terenului sus-menţionat, s-a făcut, prin încălcarea atribuţiunilor de serviciu, fără a se desfăşura o procedură de licitaţie publică“, se mai arată în documentele celor de la Anticorupţie.
 
Consiliul Local Năvodari s-a constituit parte civilă în procesul penal, cu suma totală de 96.592 de euro. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii