Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul şef de la Media Star General, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

ro

25 Oct, 2012 01:00 2449 Marime text
mereuta_-_dna_constanta.jpgProcurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a unui om de afaceri din Braşov. În fapt, acesta era, după cum susţin organele de anchetă, administrator de drept al SC Media Star General SRL Constanţa şi este acuzat de trei infracţiuni de evaziune fiscală, de folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii şi de transportarea fictivă a părţilor sociale deţinute într-o societate comercială în scopul sustragerii de la urmărirea penală ori în scopul îngreunării acesteia.

Procurorii DNA susţin că, „în perioada aprilie 2007 - februarie 2008, inculpatul Mereuţă Florin Daniel, administrator de drept al SC Media Star General SRL Constanţa, societate cu obiect de activitate în domeniul comerţului cu cereale, în scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale de către stat, nu a înregistrat în contabilitatea firmei toate veniturile realizate şi, concomitent, a înregistrat cheltuieli care au avut la bază operaţiuni comerciale fictive". „În această modalitate", continuă oamenii legii, „bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 4.497.082 de lei (echivalentul a 1.245.660 euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA".

„În cursul lunii aprilie 2007, inculpatul Mereuţă Florin Daniel a declarat reprezentanţilor Registrului comerţului, în mod fictiv, stabilirea sediului social la o adresă la care firma nu a funcţionat niciodată, în scopul de a se sustrage de la efectuarea controalelor financiar-fiscale. De asemenea, inculpatul Mereuţă a folosit în interes personal suma totală de 12.290.962 de lei, încasată din valorificarea de mărfuri şi prestarea de servicii către partenerii comerciali. În plus, la data de 2 februarie 2008, Mereuţă, în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, a cesionat către o altă persoană, în mod fictiv, părţile sociale deţinute în cadrul SC Media Star general SRL Constanţa", conform DNA.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa s-a constituit parte civilă în proces, cu suma de 4.497.082 lei (echivalentul a 1.245.660 de euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA.În vederea recuperării prejudiciului nu au putut fi luate măsuri asigurătorii, întrucât nu au putut fi identificate bunuri în proprietatea inculpatului. Registrul Comerţului informează că SC Media Star General SRL a fost deschisă în 2007, iar pe data de 6 februarie 2008 bărbatul s-a retras din firmă cesionând părţile sociale către Iosif Kajcsa, din Braşov, care devine şi administrator. Câteva zile mai târziu, respectiv pe data de 27 februarie, Iosif Kajcsa se retrage şi el din unitate şi cesionează părţile sociale către Claudiu Casian Câmpeanu, tot din Braşov. În 2010 unitatea a fost dizolvată.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii