Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Etcu a scăpat, ca prin minune Un constănţean, băgat la arest în dosarul fraudelor de şase milioane de euro

ro

20 Apr, 2012 00:00 7882 Marime text
perchezitii-mascati.jpgEtcu ar fi postat pe site-uri specializate din Statele Unite ale Americii anunţuri de vânzare a unor autoturisme de lux, solicitând potenţialilor clienţi fie un avans din preţ, fie datele unor conturi sau carduri bancare

Nouă tineri au ajuns în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei din Ploieşti, în urma celor 15 percheziţii derulate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Printre cei nouă se numără şi Viorel Marius Farcaş, din Murfatlar. Ca un făcut, celălalt constănţean luat în colimator de oamenii legii, Petru Etcu a reuşit să se facă nevăzut. Cu toate acestea, procurorii DIICOT nu exclud varianta ca Etcu să se predea organelor de anchetă.

perchezitii-unulcarescrie.jpgProcurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din Ploieşti au derulat trei percheziţii atât în municipiul Constanţa, cât şi în judeţ. Aceştia doreau să prindă mai multe persoane bănuite că fac parte dintr-un grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice. Mascaţii din Ploieşti au mers acasă la Viorel Marius Farcaş, dar şi la Petru Etcu, acesta din urmă nefiind găsit. La sfârşitul zilei de 18 aprilie, nouă tineri au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, iar ieri au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Potrivit organelor de anchetă, în perioada octombrie 2010 - aprilie 2012, învinuiţii Alexandru Ghica şi Mihai Valentin Ursu ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat alte 11 persoane. „Învinuiţii au obţinut, prin intermediul unor aplicaţii informatice puse la dispoziţie de către învinuitul Ene Alin Gabriel, date informatice - ip-uri, user, parolă, ale unor conturi de SIP şi VOIP, pe care le-au utilizat ulterior pentru a apela numere cu suprataxă din străinătate (Marea Britanie, Germania, Spania, Taiwan, Sierra Leone etc), obţinând un procent de 10-15% din valoarea apelurilor pe minut. În sarcina unui alt membru al grupării, învinuitul Ene Gabriel, se reţine că a perturbat grav, fără drept, funcţionarea unui site oficial, pe care l-a accesat ilegal, redirecţionând clienţii care accesau site-ul către o aplicaţie pirat şi ulterior către o pagină contrafăcută", conform procurorilor. Din aceleaşi surse mai reiese că, în perioada septembrie 2011 - aprilie 2012, Petru Etcu şi Eugen George Ghiţă ar fi postat pe site-uri specializate din Statele Unite ale Americii anunţuri de vânzare a unor autoturisme de lux, solicitând potenţialilor clienţi fie un avans din preţ, fie datele unor conturi sau carduri bancare. Spre lăsarea serii, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au audiat 17 persoane, dintre cere nouă au şi fost „cazate" în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei din Ploieşti. După cum menţionam şi mai sus, constănţeanul Etcu nu a fost găsi de procurori.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii