Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Este o bătaie de joc ce se întâmplă" Implicarea Primăriei Constanţa în accidentul Simonei Anastasia Tănase

ro

03 Aug, 2011 01:17 4312 Marime text
Anastasia_Anastasia.jpg„Recent, am înlocuit siliconul de la proteză. Are termen de garanţie şase luni şi de utilizare, un an. M-a costat 61 de milioane de lei vechi. Trebuie să plătesc toată viaţa"

Finalizarea dosarului accidentului rutier în care au fost implicaţi Gheorghe Chioaru, preşedintele Federaţiei „Omenia" a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România, Simona Anastasia Tănase şi Florentina Dicu, întârzie şi din cauza Primăriei municipiului Constanţa. Cel puţin asta susţine Gheorghe Chioaru, care spune că aşteaptă, de peste trei luni, diagrama semafoarelor. „Este o bătaie de joc ce se întâmplă nu înţeleg de ce a trecut atâta timp. (...) În seara producerii accidentului, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a emis o hârtie către familia Dicu, unde se spune că Simona Anastasia Tănase a intrat pe roşu".

Anastasia_accident.jpgPe data de 24 august, se împlineşte un an de la producerea accidentului în urma căruia Gheorghe Chioaru, preşedintele Federaţiei „Omenia" a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România, a fost grav rănit, iar medicii au decis să-i taie un picior. Bărbatul a fost lovit de maşina condusă de Simona Anastasia Tănase, de 19 ani, care, potrivit poliţiştilor, ar fi intrat pe culoarea roşie a semaforului. Tânăra se afla la volanul unui autoturism marca BMW, model X6, cu numerele de înmatriculare B 18 EKE, şi se deplasa pe strada Mihai Viteazu, dinspre Tomis Mall către strada Traian. În momentul în care a ajuns la intersecţia cu Bulevardul Ferdinand, Simona Anastasia Tănase nu ar fi respectat semnificaţia culorii semaforului, a pătruns în intersecţie şi a lovit automobilul marca Kia, condus de Florentina Dicu, de 25 de ani, din Constanţa.

Anastasia_florentina_dicu.jpg Aceasta este fiica lui Nicolae Dicu, patronul şcolii de şoferi „Dia Auto". În urma impactului, BMW-ul X6 a ricoşat pe trotuarul din faţa Teatrului Fantasio, unde l-a surprins şi accidentat pe Gheorghe Chioaru, de 71 de ani, din Bucureşti, preşedintele Federaţiei „Omenia" a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România. Piciorul acestuia a fost zdrobit între rampa de acces pentru persoanele cu dizabilităţi şi BMW-ul X6. Acum, la aproape un an de la producerea accidentului, Gheorghe Chioaru spune că dosarul cauzei este aproape complet, din el lipsind rezultatul final al expertizei şi diagrama semafoarelor din Constanţa. „Este o bătaie de joc ce se întâmplă, nu înţeleg de ce a trecut atâta timp, peste trei luni. (...) Este o tendinţă clară de blocare a procesului. În seara producerii accidentului, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a emis o hârtie către familia Dicu, unde se spune că Simona Anastasia Tănase a intrat pe roşu", ne-a mai spus preşedintele Federaţiei „Omenia" a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România. După cum arătam şi în ediţia trecută, Gheorghe Chioaru a primit o proteză performantă, donaţia fiind făcut de Fundaţia Dan Voiculescu, patronul Antenelor. „Recent, am înlocuit siliconul de la proteză. M-a costat 61 de milioane de lei vechi. Trebuie să plătesc toată viaţa", a mai adăugat Chioaru.

Dosar luat de Parchetul Înaltei Curţi

Anastasia_Gheorghe_Chioaru.jpgDupă mai multe luni în care s-a aflat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, dosarul acestui accident a fost preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Gheorghe Chioaru mai precizează că, momentan, nu se află în posesia niciunui document oficial din care să reiasă să accidentul în urma căruia şi-a pierdut un picior se află în atenţia procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii