Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:58 23 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Dosarul taximetristului Nicolae Stan, închis definitiv Luminiţa Perijoc a luat patru ani de închisoare cu suspendare

ro

04 Apr, 2014 00:00 3906 Marime text
Judecătoarele Maria Uzună şi Eleni Cristina Marcu, din cadrul Curţii de Apel Constanţa, au condamnat-o definitiv pe Luminiţa Perijoc, din Tulcea, judecată pentru tentativă de omor, partea vătămată fiind taximetristul Nicolae Stan. Ieri, Perijoc a primit patru ani de închisoare cu suspendare. Şi asta în contextul în care, pe data de 01.11.2013, Tribunalul Tulcea a condamnat-o pe femeie la cinci ani de detenţie.
 
Prin sentinţa de ieri, Luminiţa Perijoc a fost obligată de judecătorii constănţeni să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune din cadrul Tribunalului Tulcea, să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte opt zile, precum şi întoarcerea, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele de existenţă. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, „în noaptea de 22/23 august 2012, în jurul orei 00,20, pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice şi a unui conflict spontan din motive pasionale, inculpata Perijoc Luminiţa i-a aplicat două lovituri cu un cuţit în zona capului părţii vătămate S.N., taximetrist, pe care o invitase în locuinţa în care inculpata locuia singură“.

„Taximetristul a reuşit să se refugieze în bucătărie, de unde a apelat Serviciul de Urgenţă 112, alertând organele de poliţie şi ambulanţa. Atât victima, cât şi inculpata au fost internate în acea noapte la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, unde fiecare a beneficiat de îngrijiri de specialitate. Deoarece plângerea părţii vătămate cu privire la comiterea şi a infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate nu s-a coroborat cu niciun mijloc de probă, s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală a inculpatei Perijoc Luminiţa pentru aceste două fapte“, au conchis procurorii. De precizat că, iniţial, Luminiţa Perijoc a fost suspectată că ar fi vrut să-l violeze pe taximetrist, însă procurorii au decis scoaterea femeii de sub urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal. Este de menţionat că, în luna noiembrie 2013, tot Curtea de Apel Constanţa a decis condamnarea lui Nicolae Stan la nouă luni de închisoare într-un dosar privind un denunţ calomnios.

Ti-a placut articolul?

Comentarii