Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi ofiţeri din IPJ Constanţa, condamnaţi la închisoare Priboianu a luat cu executare, Năstase a scăpat cu suspendare condiţionată

ro

19 Dec, 2012 02:23 2285 Marime text
Curtea de Apel Constanţa a decis, ieri, condamnarea lui Ionuţ Adrian Priboianu, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa - Serviciul de Investigare a Fraudelor, la pedeapsa de 3 ani şi 10 luni de închisoare, cu executare. Tot ieri, Curtea i-a aplicat lui Adrian Năstase, ofiţer de poliţie judiciară, coleg de serviciu cu Priboianu, pedeapsa de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare condiţionată. Decizia de ieri poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au reţinut în sarcina lui Priboianu două infracţiuni de trafic de influenţă, în timp ce Năstase este acuzat de complicitate la două infracţiuni de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA spun că, în perioada 3 - 14 mai, Priboianu, „prevalându-se de calitatea de ofiţer de poliţie judiciară, a pretins de la un administrator de societate comercială, denunţător în cauză, atât direct, cât şi prin intermediul unui al doilea denunţător, remiterea unor sume de bani, respectiv iniţial 10.000 de euro, majorată ulterior la 50.000 de euro şi, în final, negociată la 25.000 de euro, pentru ca în schimb să intervină pe lângă şefii săi ierarhici în vederea clasării unei lucrări înregistrate pe rolul organului de poliţie mai sus menţionat". „Lucrarea avea", conform DNA, ca obiect, „verificarea activităţii desfăşurate de societatea administrată de persoana denunţătoare". „De asemenea, în perioada 14 mai - 15 iunie 2012, inculpatul Priboianu Ionuţ - Adrian, prevalându-se de calitatea sa, a pretins de la aceiaşi denunţători remiterea unei alte sume de bani, negociată în final la nivelul a 4.000 de euro, pentru a interveni pe lângă un alt ofiţer de poliţie judiciară din cadrul aceluiaşi serviciu al IPJ Constanţa, căruia îi fusese repartizată spre soluţionare lucrarea privind verificarea activităţii societăţii comerciale administrate de unul dintre denunţători, astfel încât lucrarea să fie clasată.

În demersul său, inculpatul Priboianu Ionuţ-Adrian a fost ajutat de ofiţerul de poliţie judiciară Năstase Adrian, care le-a întărit denunţătorilor convingerea că Priboianu Ionuţ-Adrian are influenţă asupra şefilor ierarhici şi asupra celuilalt coleg şi că îi poate determina să soluţioneze lucrarea într-un mod favorabil unuia dintre denunţători. La data de 15 iunie, inculpatul Priboianu Ionuţ-Adrian a primit de la denunţători suma de 4.000 de euro, procurorii anticorupţie procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

La data de 16 iunie, Curtea de Apel Constanţa a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile a inculpatului Priboianu Ionuţ-Adrian (detalii în comunicatul nr. 443/VIII/3 din data de 16 iunie 2012)", potrivit DNA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii