Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA nu-i da pace lui Scarlat

ro

14 Feb, 2009 02:24 2327 Marime text

DECUPAJ_Liviu_Scarlat_04.jpgOmul de afaceri Liviu Scarlat, fost preşedinte al organizaţiei judeţene PNŢCD Constanţa, mai are de aşteptat până la pronunţarea unei sentinţe definitive şi irevocabile în procesul demarat în 2007, în care apărea ca intimat.

Acţiunea în instanţă a pornit de la o presupusă înşelăciune pe care omul de afaceri Liviu Scarlat ar fi provocat-o unui privat interesat să cumpere Hotelul Mangalia. Implicarea statului, prin Departamentul Naţional Anticorupţie, a părut oarecum bizară, având în vedere faptul că era o problemă comercială între doi privaţi. Procurorii DNA l-au trimis în judecată  pentru înşelăciuni asupra unui afacerist timişorean, căruia i-ar fi creat un prejudiciu de peste 1,3 milioane de euro, precum şi pentru o presupusă păgubire a fostei Bănci Internaţionale a Religiilor cu nouă miliarde lei vechi.
Însă, trecând peste implicarea DNA, procesul şi-a urmat cursul, iar în data de 22 octombrie 2008, Tribunalul Constanţa l-a achitat pe Liviu Scarlat, director general al SC Mangalia SA. Magistraţii au ajuns la concluzia că aici s-a avut de-a face cu o imixtiune a comercialului în penal, în condiţiile în care părţile presupuse a fi fost vătămate, în speţă SC B&B Aldini SRL Timişoara şi Virgil Stancu, nu s-au constituit în părţi civile.
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, iar procurorii anticorupţie, vor nu vor, trebuie să treacă prin toate căile de atac. Aşa se face că, în data de 11 februarie anul curent, în cazul Dosarului 5183/118/2007, DNA - Serviciul Teritorial Constanţa a făcut apel, părţile intimate fiind aceleaşi: Liviu Scarlat, SC B&B Aldini SRL Timişoara şi Virgil Stancu.

{mos_ri:Liviu Scarlat} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii