Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detenţie pe viaţă Cetăţean britanic, încarcerat la Constanţa pentru extrădare

ro

12 Feb, 2013 22:30 2140 Marime text
Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Constanţa au depistat şi reţinut un cetăţean britanic ce se sustrăgea executării pedepsei cu închisoarea în România şi era căutat şi de autorităţile britanice, fiind suspectat de jaf şi vătămare corporală gravă.

La data de 11 februarie, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Constanţa - Biroul Urmăriri, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale şi al ofiţerilor DIPI, în urma unei descinderi domiciliare, l-au depistat pe Joseff Rivas, de 34 de ani, cetăţean britanic, cu reşedinţa în judeţul Constanţa.

Pe numele acestuia, magistraţii Tribunalului Constanţa au emis, la data de 17 decembrie 2012, mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă, având de executat o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani.

Întrucât persoana în cauză se sustrăgea executării pedepsei, a fost dată în urmărire naţională şi internaţională. Totodată, autorităţile britanice au solicitat extrădarea sa, în vederea continuării cercetărilor, fiind suspectat de săvârşirea infracţiunilor de „jaf şi vătămare corporală gravă", fapte comise în anul 2008, în Londra, Marea Britanie, infracţiuni prevăzute de art. 8 din 1968 şi art. 18 din 1861 şi pedepsite de Codul penal din Marea Britanie cu închisoarea pe viaţă. Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Constanţa, urmând a fi transferat în penitenciar pentru executarea pedepsei privative de libertate.

În 2008, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au informat că Rivas a venit pentru prima dată în România în anul 2006. După obţinerea certificatul de înregistrare pentru cetăţenii Uniunii Europene, seria ROU nr. 9779 din 28.02.2008, eliberat de Serviciul Judeţean Pentru Emigrări Constanţa, bărbatul s-a angajat în calitate de agent de pază la SC Save & Self Security SRL Constanţa. După angajare, Rivas şi-ar fi lovit un coleg cu piciorul în zona capului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii