Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a ajuns afaceristul Ferţu de la Tribunalul Bucureşti, la Curtea Supremă de Justiţie

ro

06 Sep, 2012 01:00 2709 Marime text
fertu_-_iccj.jpgAlexandru Ferţu, despre care s-a spus că ar avea o mare influenţă asupra Portului Constanţa, va ajunge la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Recent, judecătorii din cadrul Tribunalului Bucureşti au admis excepţia necompetenţei materiale, declinând competenţa de soluţionare a unor recursuri declarate atât de Direcţia Naţională Anticorupţie, cât şi de inculpatul Alexandru Ferţu în favoarea Curţii de Apel Bucureşti.

Mai mult decât atât, magistraţii din capitală au constatat ivit conflictul negativ de competenţă, ulterior hotărând să înainteze cauza către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru emiterea regulatorului de competenţă.

Decizia luată de Tribunalul Bucureşti este definitivă. Deciziile mai sus precizate au fost luate în dosarul cu numărul unic 18274/302/2010, înregistrat la data de 19 iulie, cu obiect „infracţiuni de evaziune fiscală". După cum arătam şi în ediţiile trecute, în martie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunţau trimiterea în judecată a lui Alexandru Ferţu, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de evaziune fiscală şi folosire cu rea credinţă a creditului societăţii, ambele în formă continuată. Conform datelor oamenilor legii, în perioada 2005 - 2010, Alexandru Ferţu, în calitate de asociat şi administrator al SC Total Doryon SRL, SC Tera Toria, SC Agro Diesel şi SC Miga Trans ar fi înregistrat în contabilitatea acestor firme cheltuieli fără să existe documente justificative sau în baza unor documente care nu îndeplineau condiţiile impuse de lege.

„În această modalitate, inculpatul a creat în dauna bugetului de stat un prejudiciu în sumă de 21.173.236 lei (echivalentul a 5.006.558 euro, calculat la cursul BNR din 17.06.2011). Organele de anchetă mai arată că „în perioada 2009 - 2010, inculpatul Ferţu Alexandru a retras din conturile SC Total Doryon SRL şi SC Tera Toria SRL suma totală de 10.192.168 lei fără a o restitui". Într-un alt dosar cu obiect „infracţiuni de evaziune fiscală", în care Ferţu este tot inculpat, următorul termen a fost fixat pentru 17 septembrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii