Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Cirjaliu asteapta sa se faca dreptate in procesul cu Ionita

ro

17 Mar, 2010 04:01 2084 Marime text

colaj_1.jpg„Legea trebuie respectată, nu sfidată, şi nimeni nu este mai presus de lege. Dacă ai greşit, trebuie să plăteşti, mai ales dacă faci faptele cu bună ştiinţă, cum s-a întâmplat în acest caz", a declarat Cristian Cîrjaliu

Magistraţii Judecătoriei Constanţa au amânat pentru data de 24 martie pronunţarea unui verdict în dosarul în care Ion Ioniţă, fostul primar din Agigea, este judecat pentru mai multe infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice, incidente în urma cărora Cristian Cîrjaliu, actualul primar al comunei, a avut nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale. Având calitatea de parte vătămată în dosar, Cristian Cîrjaliu a precizat că este de părere că justiţia şi-a făcut datoria în acest caz, dar că legea trebuie să fie respectată, nu sfidată.

Concret, Ion Ioniţă este judecat pentru conducerea unui autovehicul având permisul suspendat şi pentru părăsirea locului accidentului. Potrivit anchetatorilor, pe 19 decembrie 2006, Ion Ioniţă ar fi condus un autoturism deşi avea permisul suspendat. Totodată, în urma unei altercaţii cu Cristian Cîrjaliu, care venise lângă maşina lui, Ion Ioniţă, primar la vremea respectivă în Agigea, ar fi întors autoturismul şi l-ar fi luat pe Cîrjaliu pe capota maşinii, parcurgând astfel o distanţă de aproximativ trei metri. În luna noiembrie 2008, instanţa Judecătoriei Constanţa a admis plângerea formulată de actualul primar din Agigea împotriva rezoluţiei procurorului prin care Ion Ioniţă fusese scos de sub urmărirea penală pentru aceste infracţiuni. Judecătorii au desfiinţat ordonanţa nr. 13095/P/2006, din data de 21 aprilie 2008, a Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa şi a pus în mişcare acţiunea penală faţă de Ion Ioniţă. Cauza a fost reţinută spre judecare şi, la mai bine de un an de la această decizie, instanţa a rămas în pronunţare asupra infracţiunilor de care este acuzat fostul edil.

Pedeapsă cu suspendare

În sala de judecată, procurorul de şedinţă a solicitat instanţei condamnarea lui Ioniţă la o pedeapsă cu închisoarea, însă le-a cerut judecătorilor să dispună suspendarea condiţionată a pedepsei. La rândul său, avocatul lui Cristian Cîrjaliu a achiesat la concluziile procurorului, solicitând aceeaşi pedeapsă pentru inculpat. În ceea ce-l priveşte pe Ion Ioniţă, prin intermediul avocatului său, acesta a solicitat achitarea, pe motiv că faptele de care este acuzat nu ar exista, o altă persoană conducând autoturismul în ziua respectivă. În ultimul cuvânt, fostul primar a declarat că se consideră nevinovat. Contactat telefonic, Cristian Cîrjaliu a precizat: „Eu cred că justiţia şi-a făcut datoria în acest caz şi las în continuare totul la latitudinea acesteia, pentru că este singura care poate introduce o stare de normalitate în condiţiile actuale în care trăim în România".

Plângere penală

„Legea trebuie respectată, nu sfidată, şi nimeni nu este mai presus de lege. Dacă ai greşit, trebuie să plăteşti, mai ales dacă faci faptele cu bună ştiinţă, cum s-a întâmplat în acest caz", a spus Cîrjaliu. Totodată, primarul a adăugat că intenţionează ca, după ce Judecătoria Constanţa va pronunţa un verdict în acest dosar, să înainteze o plângere penală împotriva şefului Poliţiei Rurale, Ion Chiru, poliţistul care s-a ocupat de dosar, întrucât „toate actele premergătoare anchetei au fost făcute în mod abuziv". De asemenea, primarul a mai precizat că nu a fost convocat la momentul la care s-a efectuat expertiza în dosar, contrar prevederilor Codului de procedură penală. Instanţa va pronunţa o hotărâre în acest dosar pe data de 24 martie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii