Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisarul-şef Popa nu vrea ca adjunct, dar promite surprize

ro

07 Sep, 2010 00:00 2937 Marime text
concurs_ipj.jpgŞefii Poliţiei Municipale Mangalia, comisar-şef Nicolae Pescaru şi comisar-şef Valentin Mustăţea, aspiră la fotoliul de adjunct al Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Constanţa, pe linie judiciară, post lăsat liber de comisarul-şef Dorin Colidiuc, care a fost transferat la Serviciul de Resurse Umane din cadrul inspectoratului. Având experienţa neplăcută a anilor trecuţi, comisarul-şef Nicolae Pescaru, şeful Poliţiei Mangalia, nu exclude varianta conform căreia examenul programat peste câteva săptămâni să fie măsluit în favoarea fostului comandant al IPJ, comisarul-şef George Dorel Popa. Ultimul înscris în cursă este şeful Secţiei 4 de Poliţie Constanţa, comisarul-şef Ivan Anane.

De-a lungul anilor, comisarul-şef Nicolae Pescaru a participat la mai multe concursuri organizate în vederea ocupării funcţiei de comandant al Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Constanţa, însă nu a căpătat decât experienţă. „Contează foarte mult cine te susţine. Sunt poliţist de 26 de ani. Dacă aceste concursuri ar fi doar pe ştiinţă şi pe pregătire, rezultatele ar fi fost altele. Dacă vor ăia (n.r. membrii comisiei de examinare) să te încurce, îţi pun o întrebare şi vorbeşti singur. (...) Este foarte mult de învăţat pentru ocuparea postului de adjunct al IPJ Constanţa“, a declarat şeful Poliţiei Mangalia. Cel mai de temut adversar al lui Pescaru, comisarul-şef George Dorel Popa, în prezent aflat în concediu de odihnă, a ţinut să precizeze faptul nu s-a înscris la concurs şi că nu a ştiut că ieri a fost ultima zi pentru depunerea dosarelor. „O să aveţi o surpriză!“, ne-a mai spus Popa. În aceste condiţii, ipoteza conform căreia fostul şef al IPJ Constanţa va fi noul comandant al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, în locul comisarului-şef Adi Tobă, capătă din ce în ce mai mult contur. De precizat că la începutul lunii, comisarul-şef Lucian Muntean, adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, prezent la Constanţa, a precizat că l-ar vrea pe Popa la comanda IPJ. „Viitorul domnului Popa ţine exclusiv de opţiunile dânsului. Funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului pe linie judiciară este vacantă, iar dacă domnul Popa doreşte să ocupe această funcţie se poate prezenta la un concurs organizat în viitorul apropiat pentru ocuparea postului. Repet, este opţiunea dânsului. Personal, mi-aş dori ca dânsul să facă parte din echipa care gestionează judeţul Constanţa pentru faptul că are o experienţă dobândită în străinătate şi a dovedit, în cele trei luni cât a fost împuternicit la nivelul Inspectoratului, că poate face faţă provocărilor acestui judeţ“, a mai arătat la acea vreme Muntean, în opinia căruia comisarul-şef George Dorel Popa nu are ce căuta la şefia Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Constanţa. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vasilica 07 Sep, 2010 13:14 Pai ce sa faca Popa si cum sa concureze cu astia trei. Popa este zece niveluri peste astia. educat, pregatit,destept si vorbeste si vreo trei limbi straine. Cum i-ar fi stat lui adjunct?