Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:40 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casă de vacanţă lângă plantaţia de canabis din Tulcea Afacerişti de Harghita, menţinuţi în arest de judecătorii din Constanţa

ro

04 Aug, 2012 02:35 1912 Marime text
Ieri, Curtea de Apel Constanţa a decis menţinerea în arest a lui Pal Peter Kota, dar şi a lui Geza Csongor Kota. Cei doi cetăţeni maghiari, fraţi gemeni, sunt cercetaţi de poliţişti pe motiv că ar fi plantat şi întreţinut, pe un teren agricol aflat în apropierea localităţii Chilia Veche, o cultură de canabis. Cei doi aveau în zonă şi o casă de vacanţă.

Prin intermediul unui comunicat de presă, oficialii Gărzii de Coastă au anunţat că „cei doi bărbaţi au fost surprinşi de poliţişti chiar în timp ce efectuau lucrări de întreţinere a plantaţiei de marijuana“. „În urma verificărilor s-a constatat că ambii cetăţeni maghiari, Geza K. şi Pal K., fraţi gemeni, în vârstă de 43 de ani, deţineau 63 de fire de plante, cu dimensiuni între 50 de centimetri şi doi metri, care prezintă caracteristicile plantei «Canabis Sativa». Plantele au fost ridicate şi sigilate, fiind predate către DIICOT Tulcea, iar cei doi cetăţeni au fost conduşi la sediul SPF Chilia pentru cercetări“, conform poliţiştilor. Gemenii sunt cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere, preparare, transportare, oferire, deţinere ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc. Pal Peter Kota şi Geza Csongor Kota au fost prezentaţi Tribunalului Tulcea, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Ieri, Curtea de Apel Constanţa a decis ca cei doi să rămână în spatele gratiilor. Conform Monitorului Oficial al României, Partea a IV-a, nr. 1319/26.III.2010, SC Chilia Fishing SRL, comuna Sâncrăieni, judeţul Harghita, a fost fondată de Pal Kota Peter (administrator), de Agnes Szabo, de Tamas Balatoni şi de Csongor Geza Kota. Unitatea avea sediul social în satul Sâncrăieni şi obiect de activitate „facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată“.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii