Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:28 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campanii de Facebook şi dansuri la carnaval Cine a decis amânarea executării silite a municipalităţii Constanţa în cazul FIN.CO.GE.R.O.

ro

10 Jul, 2012 01:32 1771 Marime text

executare_Tribunalul_Ct.jpgTribunalul Constanţa a decis suspendarea executării municipalităţii Constanţa în dosarul celor 13 milioane de euro, bani care ar trebui să ajungă în buzunarele firmei italiene FIN.CO.GE.R.O. SPA Catania. Hotărârea a fost luată ieri în Completul de judecată prezidat de Oana Damian.

Ieri, Tribunalul a a admis cererea de suspendare a continuării executării silite a sentinţei civile nr 4853/com/2004 a Tribunalului Constanţa până la soluţionarea irevocabilă a prezentei cauze. Pe cale de consecinţă, magistraţii au dispus „suspendarea continuării executării silite a sentinţei civile nr 4853/com/2004 a Tribunalului Constanţa până la soluţionarea irevocabilă a prezentei cauze“. Şedinţă cu scandal la Tribunalul Constanţa pe tema executării silite a municipalităţii. Atât avocaţii firmei italiene FIN.CO.GE.R.O. SPA Catania, cât şi cei ai municipiului Constanţa s-au acuzat, reciproc, de comportament suburban, iar doar intervenţiile judecătorului Oana Damian mai calmau spiritele. După ce i-au acuzat că fac o „campanie de Facebook", reprezentanţii FIN.CO.GE.R.O. au spus că „de 144 de luni, administraţia actuală îşi bate joc de cel mai mare investitor din oraş". „Este frumos să dansezi la carnaval, dar vine şi timpul să plăteşti", a mai spus unul dintre avocaţii italienilor, Ionel Haşotti, vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Barourilor din România şi fost decan al Baroului Constanţa. De altfel, procesul executării municipalităţii face obiectul şi altor două dosare depuse pe rolul tribunalelor Constanţa şi Braşov. Pe data de 28 iunie, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 7545/118/2012, având ca obiect „obligaţia de a face". Portalul instanţelor de judecată arată că Municipiul Constanţa are calitatea de revizuent, în timp ce FIN.CO.GE.R.O. SPA Catania este intimat. Primul termen de judecată al dosarului a fost stabilit pentru data de 1 octombrie. Pe rolul Tribunalului Braşov a fost înregistrat, la data de 29 mai, dosarul cu numărul unic 1622/118/2012 şi obiect „anulare act administrativ". În această cauză, FIN.CO.GE.R.O. SPA Catania prin reprezentant legal este pârât, Primăria municipiului Constanţa prin primar este tot pârât, iar Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa prin reprezentant legal are calitatea de reclamant. Primul termen a fost stabilit pentru data de 24 octombrie. Nu este de trecut cu vederea că avocaţii municipalităţii au cerut instanţei efectuarea unei expertize financiar-contabile, pentru că doar o astfel de acţiune poate fi utilă soluţionării cazului.

Ti-a placut articolul?

Comentarii