Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calimarea a scapat de proces

ro

10 Oct, 2009 02:55 6312 Marime text
interlop_lucian_calimarea_zis_calin_nebunul_03.jpgÎn faţa judecătorilor, tânărul care l-a reclamat pe Lucian Călimărea a cerut încetarea procesului faţă de acesta

Final neaşteptat într-unul din celebrele dosare în care Lucian Călimărea, zis Călin Nebunul, este judecat pentru fapte de violenţă. La cererea lui Marius Leţea, cel care i-a făcut plângerea penală, procesul penal a încetat, ca urmare a împăcării părţilor. De menţionat că nu este pentru prima oară când Leţea întoarce şi celălalt obraz şi-şi iartă presupuşii atacatori.

Răsturnare de situaţie în procesul în care Lucian Călimărea, Vasilică Coşman, zis Lică, şi Gheorghe Rareş Răducanu sunt judecaţi pentru lovire sau alte violenţe, victima fiind Marius Leţea, apropiat al lui Cristian Marian Gheorghiu. Ieri, în plină desfăşurare a procesului penal, magistraţii Judecătoriei Constanţa au fost nevoiţi să ia act de încetarea procesului, ca urmare a împăcării părţilor. La aproape un an de când dosarul se află pe rolul instanţei, Leţea, care la debutul cercetării judecătoreşti a cerut despăgubiri de 20.000 de lei, s-a răzgândit brusc şi i-a „iertat" pe cei pe care iniţial i-a indicat drept agresorii săi. „Doresc să mă împac şi declar că nu mai am nicio pretenţie de la cei trei inculpaţi", a fost depoziţia lui Leţea în faţa magistraţilor Judecătoriei Constanţa. La rândul lor, Călimărea, Coşman şi Răducanu au declarat că sunt de acord să se împace şi au solicitat, prin intermediul avocatului lor, încetarea procesului penal. Pusă în faţa faptului împlinit, instanţa a luat act de această manifestare de voinţă. Totuşi, este de menţionat faptul că nu este pentru prima dată când Marius Leţea îl incriminează pe Călimărea sau pe alţi apropiaţi ai săi, pentru ca apoi să se răzgândească şi să-şi retragă plângerea sau să ceară împăcarea.

Leţea l-a „iertat" şi pe Gherghişan

O situaţie similară a fost consemnată de procurori în urmă cu trei ani, când acelaşi Marius Leţea a formulat o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa împotriva mai multor apropiaţi ai lui Călimărea, pe care i-a acuzat de distrugere şi de loviri sau alte violenţe. În plângerea lui Leţea, incriminaţi erau Cristian Gherghişan, Petrică Tomescu, Florin Sîrbu, Vicenţiu Dobruş şi Mihai Vanghelici. Leţea a reclamat că, în seara de 19 noiembrie 2006, în jurul orei 21.10, se afla cu autoturismul său Volkswagen Passat, cu numărul CT 83 LTA, în staţiunea Mamaia, când cei cinci bărbaţi au apărut din senin şi au început să îl lovească cu pumnii şi cu picioarele. Agresorii însă nu s-ar fi oprit aici, lovindu-i şi maşina, cu bâtele. Totuşi, la vremea aceea, Marius Leţea nu s-a prezentat la Serviciul de Medicină Legală Constanţa pentru a fi examinat medico-legal cu privire la leziunile suferite şi nici nu a precizat valoarea prejudiciului suferit prin distrugerea maşinii sale. În schimb, cinci luni mai târziu, pe 16 aprilie 2007, tânărul s-a prezentat la Parchet şi a dat declaraţie în faţa procurorului că îşi retrage plângerea formulată anterior. Motivele care au stat la baza acestei reveniri nu sunt clare, dar Leţea a invocat faptul că cei cinci bătăuşi l-au despăgubit integral. În lipsa plângerii, procurorii nu au avut de ales şi au fost nevoiţi să dispună neînceperea urmăririi penale faţă de Gherghişan, Tomescu, Vanghelici şi ceilalţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii