Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocaţii Sorin Calaigii şi Mihaela Bodîrlău, cercetaţi în arest la domiciliu

ro

12 Jun, 2014 00:00 4119 Marime text
Judecătorul care a tranşat dosarul a fost Dan Iulian Năstase.

Sorin Calaigii, avocat în cadrul Baroului Constanţa, a fost dus, ieri, la arestare. Calaigii este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de trafic de influenţă. Alături de Calaigii, DNA o cercetează şi pe Mihaela Bodîrlău, avocat al Baroului Bucureşti. Cei doi avocaţi sunt cercetaţi în arest la domiciliu. După cum menţionam şi în ediţia trecută, acest dosar este instrumentat de procurorul Andrei Bodean.

Conform organelor de anchetă, la data de 6 noiembrie 2013, Sorin Calaigii ar fi pretins suma de 15.000 de euro de la o persoană pentru ca, folosindu-şi influenţa pe care ar fi afirmat că o avea asupra unor judecătoare din Curtea de Apel Constanţa, să le determine pe acestea să respingă recursul declarat de procurori împotriva unei sentinţe de achitare în care persoana respectivă fusese judecată pentru infracţiunea de viol. Potrivit unor surse, cauza mai sus precizată ar fi cea în care Arsen Giolacai şi Alexandru Gâlcă au fost judecaţi, achitaţi şi ulterior condamnaţi la închisoare cu executare pentru că ar fi violat-o pe Alexandra Stoian, fostă Miss Constanţa şi Miss Litoral în anul 2007. Revenind la acuzele procurorilor Anticorupţie, „în luna iunie a anului 2011, Calaigii Sorin a pretins şi a primit de la o altă persoană suma de 6.500 de euro, lăsându-o pe aceasta să creadă că are influenţă asupra unor judecători din Curtea de Apel Constanţa şi că poate să intervină pe lângă ei pentru a-i determina să dispună o soluţie favorabilă faţă de fiul persoanei respective”.

Acesta este judecat sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de tentativă de omor calificat. Mai mult decât atât, continuă DNA, „în luna mai a anului 2013, Calaigii a pretins şi a primit sume de bani de la o persoană, lăsându-o să creadă că are influenţă asupra unui judecător din cadrul Curţii de Apel Constanţa şi că îl poate determina pe acesta din urmă să dea o soluţie favorabilă unor inculpaţi într-un dosar aflat pe rolul acelei instanţe”. După cum precizam şi mai sus, în acest dosar, DNA o cercetează şi pe Mihaela Bodîrlău, avocat al Baroului Bucureşti. Conform urbaniulian.ro, în 2012, Mihaela Bodîrlău a fost avocata familiei lui Corneliu Gheorghe Urcan, fostul ospătar al soţilor Ceauşescu şi, după Revoluţie, patron al hotelului Continental din Timişoara. Potrivit site-ului romaniacurata.ro, Mihaela Bodîrlău ar fi încasat, în trecut, suma de 15.000 de euro, de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, pentru reprezentare în procesul post-privatizare şi executări silite. Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere de la Mihaela Bodîrlău cu privire la cele mai sus precizate, însă acest lucru nu a fost posibil.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii